Στα Χανιά τα Νατοϊκά ναυτάκια τα «ζουμπουρλούδικα» | Προσοχή…

στα-χανιά-τα-νατοϊκά-ναυτάκια-τα-ζουμ-34939

NAto Shipping centreΣτο λιμάνι της Σούδας βρίσκονται πέντε πολεμικά πλοία από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη Standing (SNMG1). Σκοπός της άφιξής τους στα Χανιά είναι ο ανεφοδιασμός και η αναψυχή του πληρώματος, ενώ η δύναμη θα παραμείνει στη Σούδα έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια μόνιμη ΝΑΤΟϊκή δύναμη άμεσης αντίδρασης που δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και στην οποία συμμετέχουν πλοία από το καναδικό, το γερμανικό, το ολλανδικό, το αγγλικό και το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Κατά καιρούς η SNMG1 πλαισιώνεται από ιταλικά, βέλγικα, δανέζικα, νορβηγικά, πολωνικά, πορτογαλικά και ισπανικά πλοία.

Τα πλοία παραμένουν στη δύναμη συνήθως για ένα εξάμηνο, ενώ η θητεία διοικητή και προσωπικού ορίζεται σε έναν χρόνο.

Διοικητής της δύναμης, αυτή την περίοδο, είναι ο Γερμανός υποναύαρχος Τζορτζ Μάλτζαν (George Maltzan) που ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη Ιανουαρίου ενώ ναυαρχίδα της δύναμης είναι η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen».

Η δραστηριότητα της συγκεκριμένης ΝΑΤΟϊκής δύναμης αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας, ενώ η τελευταία άσκηση της SNMG1 πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου μαζί με το νορβηγικό πολεμικό ναυτικό και ήταν διάρκειας επτά ημερών.

Ο διοικητής της ναυτικής δύναμης επισκέφθηκε σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη. Η συνομιλία των δύο ανδρών στράφηκε γύρω από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Κρήτης καθώς και τον γαστρονομικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματικό, τα κρητικά κρασιά αλλά και το ενετικό λιμάνι των Χανίων άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις στα μέλη των πληρωμάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook