Σταθάκης | Φορολογικοί συντελεστές οι μέσοι όροι της Ε.Ε. | Video

σταθάκης-φορολογικοί-συντελεστές-οι-108964

Φορολογικούς συντελεστές αντίστοιχους με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Όπως είπε στην εκπομπή «στον ενικό» οι φορολογικοί συντελεστές θα είναι για όλες τις κατηγορίες (πχ επιχειρήσεις, εισόδημα) «οι μέσοι όροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στο φόρο ακινήτων, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Είναι αδιανόητο και κοινωνική βαρβαρότητα να πάμε στο ακίνητο των 100 χιλιάδων ευρώ που είναι 4 εκατ. νοικοκυριά που έχουν υποστεί επιδρομή φορολογική, και να τους προσθέσουμε έναν ακόμη φόρο».

Ερωτηθείς που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα είπε ότι μια βασική δεξαμενή θα είναι οι άνθρωποι «που επί πάρα πολλά χρονια για διάφορους λόγους δεν πληρώνουν φόρους, σύμφωνα με τη φοροδοτική τους ικανότητα».

«Αν δεν το λύσουμε αυτό το πρόβλημα καταλήγουμε σε φαινόμενα όπως αυτό που συζητάμε σήμερα, να αναζητούμε τα 500 ευρώ από αυτούς που έχουν μια πρώτη κατοικία» πρόσθεσε.

«Ένα δίκαιος φόρος που θα διατηρούσε το αφορολόγητο των 200 χιλιάδων ευρώ και θα κατένειμε στα ακίνητα που αντιπροσωπεύουν πάνω από αυτή την αξία περίπου το 46% της αξίας των ακινήτων στην Ελλάδα, θα έφερνε 1,8 δισ ευρώ χωρίς να δημιουργήσει κανένα κοινωικό πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook