Σταθάκης: «Λίγο χρήμα στην αγορά»…

σταθάκης-λίγο-χρήμα-στην-αγορά-8501

«Ακόμη και αν δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, πολύ λίγα χρήματα από το πακέτο της δόσης, θα καταλήξουν στην αγορά με την μορφή ρευστότητας.»

Αυτό υποστήριξε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις, αναφορικά με την συνεδρίαση του αποψινού Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «η καταβολή της δόσης, θα έχει κάποια θετικά στοιχεία, όμως δεν αναμένεται ν’ αναστρέψει το κλίμα στην αγορά για δυο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι, ότι από τα χρήματα που θα εκταμιευθούν, έχει καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια, πως θα χρησιμοποιηθούν, συνεπώς πολύ λίγα χρήματα από αυτά, θα δοθούν με την μορφή ρευστότητας στην αγορά

και ο δεύτερος λόγος, είναι πως, ανεξαρτήτως από το θέμα των δόσεων, δεν διαφαίνεται μια πολιτική απόφαση ικανή ν’ αντιμετωπίσει τα δυο κρίσιμα προβλήματα της χώρας, την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους και την μεταστροφή της οικονομικής πολιτικής σε ένα επίπεδο σταθεροποίησης της οικονομίας.

Η γλώσσα των αριθμών λέει, ότι αυτή τη στιγμή, το Ελληνικό χρέος, χρειάζεται ένα κούρεμα της τάξης, των εκατό είκοσι δισεκατομμυρίων Ευρώ και αυτό είναι κάτι,το οποίο διατυπώνουμε ως σκέψη, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλοί άλλοι στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook