Σταθάκης: Εντός του ευρώ χωρίς μνημόνιο

σταθάκης-εντός-του-ευρώ-χωρίς-μνημόνι-53730

«Το μνημόνιο δεν εξυπηρετεί τη δανειακή σύμβαση επί των πραγμάτων. Τη δανειακή σύμβαση την έχουν αλλάξει τρεις φορές, το μνημόνιο δεν έχει σχέση και δεν μπορεί να υπηρετήσει τη δανειακή σύμβαση»

δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

stathakis0«Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ΣΥΡΙΖΑ, στόχος μας είναι να παραμείνουμε εντός του ευρώ με ακύρωση του μνημονίου», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσίπρα περί αναστολής του μνημονίου στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Σταθάκης επιχείρησε να αποσυνδέσει το μνημόνιο από τη δανειακή σύμβαση, αναφέροντας ότι «το μνημόνιο επί των πραγμάτων δεν εξυπηρετεί τη δανειακή σύμβαση. Τη δανειακή σύμβαση την έχουν αλλάξει τρεις φορές (…) το μνημόνιο δεν έχει σχέση και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τη δανειακή σύμβαση.»

«Τι σημαίνει ανατροπή; ότι αλλάζουμε μονόπλευρα την πολιτική της λιτότητας όπως την εφαρμογή του μνημονίου, με αλλαγή φορολογίας και επαναφορά του κατώτερου μισθού και της σύνταξης» εξήγησε.

Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακατανείμει (ως κυβέρνηση) τα φορολογικά βάρη στα πρόσωπα που είναι πιο ευκατάστατα, με κλίμακες ίδιες με τους μέσους όρους της ΕΕ.

Όπως εξήγησε, όσοι έχουν εισοδήματα 60.000, 70.000 ή 80.000 ευρώ ετησίως (δεν έχει αποφασιστεί οριστικά) θα φορολογούνται με συντελεστή 45%. Αναγνώρισε πάντως, ότι κανένας δεν δηλώνει 70.000 ευρώ εισόδημα σήμερα, και ότι βασική τομή για την πολιτική της Κουμουνδούρου θα είναι το περιουσιολόγιο. «Σε απλή μορφή το περιουσιολόγιο θα μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα» εξήγησε.

Ο κ. Σταθάκης έκανε επίσης λόγο για 12.000 ευρώ κατώτερη κλίμακα στο αφορολόγητο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook