Σταθάκης:»Θα αλλάξουμε την πολιτική του μνημονίου»

σταθάκηςθα-αλλάξουμε-την-πολιτική-τ-10595

«Δεν είναι αρνητικό που ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. »

Άλλωστε και στην Αμερική έκαναν εξεταστική επιτροπή για το πως έφτασαν στην κρίση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου, όπως ακούστηκε.»

Αυτό ανέφερε ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον REAL FM.

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης, σημείωσε πως, «το Μνημόνιο είναι ένας σκληρός δρόμος, που οδηγεί σε εσωτερική υποτίμηση, αποπληθωρισμό και ύφεση.

Οι εταίροι μας, έρχονται κάθε τρις και λίγο και ζητούν κούρεμα. Αν και πριν από λίγο καιρό, μας έλεγαν πως αν δεν πληρώσουμε τις δόσεις των τόκων, θα έχουμε πρόβλημα. Δηλαδή οι εταίροι μας, κάνουν Μορατόριουμ.

Αυτό, έλεγε το κόμμα μου, πριν από μερικούς μήνες. Τώρα έρχονται οι εταίροι και παγώνουν τους τόκους, περιορίζουν τους τόκους, αναστέλλουν την πληρωμή των τόκων.

Στο μεταξύ, η Γερμανία παραμένει αδιάλλακτη στην στάση της, παρά τα δραματικά αποτελέσματα που έχει αυτό για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς, για τις τακτικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πρέσβεις των ξένων χωρών, ο Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι, «αυτό πρέπει να γίνει, για να μας γνωρίσουν καλύτερα. Ποίοι είμαστε. Για το λόγο αυτό και πυκνώνουμε τις συναντήσεις μας.»

Επίσης, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως, «οι εξελίξεις επιβάλλουν, η στάση και η θέση μας, να είναι πιο πειστικές, σαφείς, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές, ούτως ώστε ο κόσμος, να μας πιστέψει και να μας επιλέξει για να κυβερνήσουμε.

Υπάρχει μια προγραμματική κατεύθυνση με τις θέσεις μας, όπως διατυπώθηκαν στην «Αθηναϊδα» στην ΔΕΘ, αλλά δεν αρκούν, πρέπει να περάσουμε στο επόμενο στάδιο.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook