Σπάει όλα τα ρεκόρ το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

σπάει-όλα-τα-ρεκόρ-το-ρεθεμνιώτικο-καρ-39497

Επιχειρώντας προφανώς να «ξορκίσουν» την κατήφεια των ημερών και το γκρίζο της κρίσης οι συμμετέχοντες στο φετινό 20ο Καρναβάλι του Ρεθύμνου σπάει όλα τα ρεκόρ με 32 άρματα, 44 ομάδες και περίπου 15 χιλιάδες καρναβαλιστές που την ερχόμενη Κυριακή θα δώσουν παλμό και χρώμα στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

karnavali rethymno

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός καρναβαλιστών στην ιστορία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό αποτυπώνει την ανάγκη των Κρητικών να εκτονωθούν και να αφεθούν στους ρυθμούς της αποκριάς.

Μιλώντας στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα της «ΚΡΗΤΗ TV» η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Πέπη Μπιγλιράκη τόνισε πως η οργανωτική επιτροπή φρόντισε εγκαίρως να μειώσει τις τιμές των στολών προκειμένου να είναι προσιτές στους επίδοξους καρναβαλιστές.

Αποκριές και με φιλανθρωπική χροιά

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο των παράπλευρων αποκριάτικων εκδηλώσεων δίνεται και φιλανθρωπική διάσταση. Στην έναρξη των καρναβαλιού ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλίδης μαγείρεψε μαζί με τα μέλη των ομάδων και τα έσοδα από τα «πιάτα» που προέκυψαν διατέθηκαν για να ενισχύσουν άπορους μαθητές αλλά και οικογένειες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Και στον καθιερωμένο χορό των ομάδων όμως μαζεύτηκαν χρήματα για τις φιλοζωικές οργανώσεις του Νομού.

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook