Σοφία Κοκοσαλάκη, η Κρητικιά σχεδιάστρια μόδας που ντύνει τους διάσημους

σοφία-κοκοσαλάκη-η-κρητικιά-σχεδιάστ-42946

kokosalaki 3Η Σοφία Κοκοσαλάκη είναι σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής. Κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο της μόδας και διαθέτει την δική της εταιρεία ρούχων με έδρα το Λονδίνο.

kokosalaki paltrowΝτύνει μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλυγουντ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες.

Γεννήθηκε το 1972 στην Ελλάδα και οι ρίζες της κρατούν από την Κρήτη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως το πάθος της ήταν η μόδα. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου.

Το 1999 ξεκίνησε τη δική της ομώνυμη μάρκα ρούχων και μάλιστα έλαβε το βραβείο σχεδιαστών «Elle Designer Award» και το «Art Foundation Award for Fashion» το 2002.

Το 2004 λαμβάνει το βραβείο Σχεδιαστή της Νέας Γενιάς «New Generation Designer award» και οι δημιουργίες kokosalaki 1της φιγουράρουν πλέον στις σελίδες όλων των δημοφιλών περιοδικών όπως το Vogue, το Harper’s Bazaar κ.α.

«Στην Ελλάδα δεν μπορείς να εξελιχθείς σε αυτό το χώρο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ακόμη. Δυστυχώς, έπρεπε να φύγω»

δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξή της.

Το 2004 γίνεται παγκοσμίως γνωστή αναλαμβάνοντας να σχεδιάσει τα ρούχα για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του και μάλιστα το εντυπωσιακό φόρεμα της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπγιορκ ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση.

Kokosalaki Bjork

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους, όπως με την ιταλική εταιρία δερμάτινων Ruffo, τον οίκου Madeleine Vionnet, όπου παρέμεινε μόνο ένα χρόνο για να επικεντρωθεί στη δική της σειρά ρούχων και με τον όμιλο μόδας Staff International.

Αυτό που κάνει τα ρούχα της να ξεχωρίζουν είναι τα χειροποίητα στοιχεία σε συνδυασμό με το αρχαιοελληνικό στυλ.

Τελευταία, λάνσαρε την δική της σειρά νυφικών, που μαζί με τα ρούχα και τα αξεσουάρ (ζώνες, γυαλιά, κοσμήματα, παπούτσια) έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό στην Αγγλία, στη Ρωσία, αλλά και στη Σαουδική Αραβία.

kokosalaki 2

Πηγή: ellines.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook