Σοκ στην Κρήτη | Τους αποκάλεσε «γαϊδούρια» και τον συνέλαβαν | «Δεν είμαστε παρκαδόροι αλλά αστυνομικοί»

σοκ-στην-κρήτη-τους-αποκάλεσε-γαϊδού-36181

Σοκάρει η καταγγελία 29χρονου στον Άγιο Νικόλαο πως παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία είναι εμφανή, αστυνομικοί αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν και τον πήγαν στο τμήμα όταν εκείνος του αποκάλεσε αγανακτισμένος γαϊδούρια.

astynomia 2Ο νεαρός άνδρας έκανε ουσιαστικά τα πρώτα του βήματα, αφού μόλις και μετά βίας στέκεται στα πόδια του, μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς πάσχει από οξεία λευχαιμία.

Έχει ανοσοκαταστολή και η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει όχι μόνο να εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και να σηκώνει οποιοδήποτε βάρος.

Κι όμως, όταν προχθές, στις 12 το μεσημέρι, βρέθηκε έξω από το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου για να ανανεώσει το βιβλιάριο υγείας του… οι αστυνομικοί που στέκονταν στο σημείο, αντί να τον βοηθήσουν να παρκάρει το όχημά του στη θέση αναπήρων, που ήταν κατειλημμένη – από όχημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε πολιτευτή του νομού – τον έσυραν μέχρι τα κρατητήρια γιατί τους αποκάλεσε «γαϊδούρια»!

Πρόκειται για έναν 28χρονο κάτοικο Αγίου Νικολάου, με καταγωγή από τη Σητεία, που τυγχάνει να είναι γιος πρώην ανώτατου αστυνομικού με βαθμό ταξιάρχου, ο οποίος στην έκκλησή του για βοήθεια πήρε απάντηση: «Δεν είμαστε παρκαδόροι, αλλά αστυνομικοί».

Απογοητευμένος και ανήμπορος, ανταπάντησε: «Εγώ σας το ζήτησα ανθρώπινα, αλλά εσείς απ’ ότι βλέπω είστε γαϊδούρια».

Κινδύνεψε η ζωή του

Η τελευταία λέξη στάθηκε και η αιτία για να μπει ο νεαρός σε νέες περιπέτειες, βάζοντας την υγεία του, αλλά και την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς και μάλιστα, όπως τόνισε ο πατέρας του, που μίλησε στη εφημερίδα Νέα Κρήτη, ειδικός φρουρός, αυτόματα φώναξε «αυτόφωρο-εξύβριση» και κάλεσε περιπολικό για να τον προσαγάγει στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Νικολάου.

«Μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί είχαν το παιδί μου και στεκόταν στον ήλιο, που απαγορεύεται γιατί γίνεται αντίδραση με τα ισχυρότατα φάρμακα που παίρνει. Έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία του και την ίδια του τη ζωή», τόνισε ο 54χρονος πατέρας του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν κινήθηκε για να πάει στο αυτοκίνητο, τον έσπρωξε με το χέρι του ο ειδικός φρουρός για να μη φύγει. Ο 28χρονος, που δεν του επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του να μπαίνει σε κοινόχρηστα οχήματα ή πολυσύχναστους χώρους, καθώς έχει ανοσοκαταστολή και ένα μικρόβιο μπορεί να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή, όπως είπε ο πατέρας του, μετά από εμμονή του αστυνομικού να μπει στο περιπολικό, αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο την Άμεση Δράση και να ζητήσει τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου, ο οποίος όμως απουσίαζε.

Έτσι, προκειμένου να πάρει το… πράσινο φως για να μπει στο δικό του αυτοκίνητο και να κατευθυνθεί προς στο τμήμα, μίλησε με τον υποδιευθυντή. Ο τελευταίος έδωσε εντολή να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα με το δικό του όχημα και στη συνέχεια να τον αφήσουν ελεύθερο, γιατί δεν επιτρέπεται καν να βρίσκεται σε τέτοιους χώρους εξαιτίας της υγείας του.

Το βιβλιάριο

Αξίζει να τονιστεί πως με προπομπούς δικυκλιστές έφτασε συνοδεία στο Αστυνομικό Τμήμα ο 28χρονος, δίχως μάλιστα τελικά να καταφέρει να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας του, που ήταν απαραίτητη η ενέργεια αυτή, διότι κάθε 15 ημέρες πηγαινοέρχεται στην Αθήνα, καθώς παρακολουθείται από γιατρούς. Για καλή του τύχη όμως αυτή τη φορά διερχόμενη γυναίκα που παρακολούθησε το συμβάν προθυμοποιήθηκε και θεώρησε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού!

Απαράδεκτο

«Θλίβομαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Θεωρώ απαράδεκτη και αντιδεοντολογική τη συμπεριφορά του ειδικού φρουρού και καλώ την ΕΛ.ΑΣ. να πάρει μέτρα, γιατί περιμένω ότι θα έρθουν τα χειρότερα. Αν τέτοια φαινόμενα δεν τα πατάξουν τώρα, σε λίγο καιρό μην παραξενευτούμε για την παρουσία ένστολων νεοναζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 28χρονου, που έχει υπηρετήσει σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, και ο οποίος τα «έβαλε» με κυκλώματα διαφθοράς στο Λασίθι και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λίγες ημέρες πριν τις ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών.

 

Πηγή: Νέα Κρήτη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook