Σοκ σε όλο τον κόσμο από επίθεση αυτοκτονίας 26χρονης καμικάζι | Συγκλονιστικές photo και video

σοκ-σε-όλο-τον-κόσμο-από-επίθεση-αυτοκτ-116986

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 12:45 ώρα Μόσχας (10:45 ώρα Ελλάδας) στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής επίσημο απολογισμό. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 18.

rosia1Η «Μαύρη Χήρα» σκορπά τον θάνατο

Σύμφωνα με το Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

russiaΗ ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται μία γυναίκα καμικάζι, η οποία προκάλεσε τις υποψίες των αστυνομικών αμέσως μετά την είσοδό της στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού και φέρεται ότι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε μαζί της, όταν κινήθηκε προς το μέρος της ένας αστυνομικός από τη φρουρά που πραγματοποιούσε τον έλεγχο στους ανιχνευτές μετάλλων της κεντρικής εισόδου.

black-widowΣτην περιοχή κηρύχθηκε τριήμερο πένθος από την 1η έως την 3η Ιανουαρίου, ενώ γενικευμένη είναι η αμηχανία, καθώς κανείς δεν φαίνεται να είχε διανοηθεί ότι θα πραγματοποιούνταν οποιαδήποτε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση κατά την περίοδο των εορτών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πούτιν: Ενισχύστε τα μέτρα ασφαλείας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι ο Πούτιν διέταξε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενισχύσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και την Ανακριτική Επιτροπή της χώρας να επιταχύνει τις προσπάθειες διαλεύκανσης της τρομοκρατικής επίθεσης.

rosia2Σύμφωνα με τον Πεσκόφ ο Ρώσος ηγέτης ανέθεσε στην κυβέρνηση της χώρας και ειδικότερα στα υπουργεία Εκτάκτων Καταστάσεων και Υγείας, καθώς και στον κυβερνήτη της περιφέρειας του Βόλγογκραντ να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την παροχή της δέουσας βοήθειας στα θύματα της έκρηξης.

rosia3Για το συντονισμό της επιχείρησης μεταβαίνει εκτάκτως στο Βόλγογκραντ ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας στο νότιο διαμέρισμα και πρώην γενικός εισαγγελέας Βλαντίμιρ Ουστίνοφ, ενώ ήδη έχει απογειωθεί ειδικό αεροσκάφος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων με ιατρικό υλικό και ειδικούς, ιατρικό προσωπικό και ψυχολόγους.

Πηγή: real

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook