Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες | Τέσσερις φόροι για το ίδιο ακίνητο μέσα στον Οκτώβριο!

σοκ-για-εκατοντάδες-χιλιάδες-ιδιοκτή-99532

akinita«Κάθε ακίνητο και καημός, κάθε καημός και φόρος»…

Μαύρος Οκτώβρης για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που, μέσα σε έναν μήνα, καλούνται να πληρώσουν δόσεις όχι για έναν, ούτε για δύο, αλλά έως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, πάνω στο ίδιο ακίνητο. Μέσα στον Οκτώβριο τρέχουν οι πληρωμές για τρία εκκαθαριστικά ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), αλλά και για το Ενιαίο Εδικό Τέλος Ακινήτων – ΕΕΤΑ.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όμως και γα όσους εχουν ένα εξοχικό ή μία τουλάχιστον δευτερεύουσα κατοικία. Εκτός από τους τρεις ΦΑΠ που επιβάλλονται φέτος για το σύνολο της περιουσίας (αν ξεπερνά συνολικά τα 200.000 ευρώ σε αντικειμενική αξία), «τιμωρεί» και κάθε ένα ακίνητο ξεχωριστά.

Με τα δεδομένα οικογένειες με ένα σπίτι στην πόλη και ένα εξοχικό, θα χάσουν το λογαριασμό για το τι πληρώνουν και γιατί κάθε εβδομάδα. Και αυτά που θα κληθούν σχεδόν ταυτόχρονα μέσα στη μήνα να πληρώσουν δεν είναι λίγα:

  • ΦΑΠ του 2011 που εκκρεμεί
  • ΦΑΠ του 2012 που άρχισε να πληρώνεται μαζί με του 2011
  • ΦΑΠ του 2013, για το οποίο μόλις προχθές απεστάησαν τα εκκαθαριστικά μέσω ίντερντ
  • ΕΕΤΑ για το σπίτι στην πόλη
  • ΕΕΤΑ για το εξοχικό.

Από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρούν σε διορθώσεις λαθών στο Taxisnet υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων για τα οποία έχει εκδοθεί με λάθη ο ΦΑΠ του 2013, καθώς αρκετοί διαπιστώνουν ήδη πως υπάρχουν πολλά τέτοια.

Παράλληλα, θα δηλώνονται και τα αγροτεμάχια, για να πληρώνουν το 2014 και όσοι δεν πλήρωναν φόρο ποτέ ως τώρα για τα ακίνητα αυτά.

Πηγή: protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook