Σοκαριστικό βίντεο με εκτέλεση αιχμαλώτων από αντάρτες στη Συρία | Διχάζονται οι ΗΠΑ για την επίθεση

σοκαριστικό-βίντεο-με-εκτέλεση-αιχμα-92551

SYRIA BINTEOΟ Μπασάρ Αλ Ασαντ ή οι αντάρτες της Συρίας είναι χειρότεροι; Αυτό το δίλημμα θέτουν ουσιαστικά οι New York Times, δημοσιεύοντας ένα σοκαριστικό βίντεο με εκτελέσεις αιχμαλώτων στην ιστοσελίδα της, ενώ μία φωτογραφία από αυτή τη φρικιαστική ενέργεια υπήρχε στο πρωτοσέλιδό της.

Στο βίντεο που διχάζει ακόμη περισσότερο τις ΗΠΑ, σχετικά με την επέμβαση στη Συρία και στο πλευρό ποιων θα βρεθούν «χτυπώντας» τον Ασαντ, εκτελούνται εν ψυχρώ επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος. Οι άνδρες είναι δεμένοι πισθάγκωνα, με το πρόσωπο στο χώμα περιμένοντας τρομοκρατημένοι το τέλος τους, το οποίο έρχεται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Πριν τους εκτελέσουν, οι αντάρτες απαγγέλλουν στίχους με συμβολικό νόημα. «Για 50 χρόνια, είναι σύντροφοι στη διαφθορά. Ορκιζόμαστε στο Αρχοντα του Θρόνου, αυτός είναι ο όρκος μας: Θα πάρουμε εκδίκηση», λένε, ενώ έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία των στρατιωτών, πετάνε τα πτώματα σε έναν ομαδικό τάφο.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η βαρβαρότητα των Σύρων ανταρτών θέτει σε δίλημμα τη Δύση» οι New York Times αναφέρουν πως το βίντεο τραβήχτηκε τον περασμένο Απρίλιο από πρώην αντάρτη ο οποίος διέφυγε από τη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σκληρές εικόνες φωτίζουν μια σκοτεινή μέχρι τώρα πτυχή του πολέμου στη Συρία, τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί, που δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του καθεστώτος Ασαντ.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook