Σκουλάκης vs Βιρβιδάκη για Παλιό Νοσοκομείο

σκουλάκης-vs-βιρβιδάκη-για-παλιό-νοσοκο-7900

«Δεν συμφωνώ με την κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου Χανίων.

Η θέση η δική μου, είναι ότι πρέπει να επανεξεταστεί η βιωσιμότητα του κτιρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υγείας αστικού τύπου αλλά και για προνοιακές δομές.»

Αυτό υποστήριξε μιλώντας, στον SUPER FM 89.6, ο πρώην δήμαρχος της πόλης και βουλευτής Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

O κ. Βιρβιδάκης, ανέφερε επίσης, ότι «κάποια στιγμή, ζήτησα από την Βουλή να μου δοθούν, κάποια έγγραφα που αφορούν την ένταξη του παλαιού Νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα, είχα ζητήσει από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να με ενημερώσει για το θέμα, γιατί, απουσίαζα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν το να ζητάει κάποιος, πληροφόρηση για ένα θέμα, οδηγεί και σε απένταξη, ενός έργου, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Εκείνο, όμως που με εκπλήσσει περισσότερο, είναι το γεγονός, ότι δεν απεντάσσεται ένα έργο από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, επειδή ζήτησα να ενημερωθώ, αλλά γιατί προφανώς ο κ. Σκουλάκης, τα έχει κάνει μούσκεμα και η ευθύνη είναι δική του, όχι δική μου, που το έργο κινδυνεύει με απένταξη.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπενθυμίσω στους δημότες, πως πριν από μερικά χρόνια, οι ρόλοι μας, ήταν αντίστροφοι, ο Σκουλάκης ήταν βουλευτής και ο Βιρβιδάκης, δήμαρχος, τότε λοιπόν ο κ. Σκουλάκης, έκανε επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, για το πρόβλημα, με σκοπό να πλήξει τον Βιρβιδάκη και αυτό που κατάφερε, είναι να βλάψει την πόλη των Χανίων.

Προσωπικά, κάνω επερωτήσεις στην βουλή για να βοηθήσω την πόλη μου. Μήπως, ωστόσο, ο κ. Σκουλάκης, φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν στοιχεία, που δεν πρέπει, όπως δηλαδή, ότι πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, είχε ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ;»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Σκουλάκης, ανέφερε πως, «θα προχωρήσω στην κατεδάφιση του παλαιού Νοσοκομείου, έστω και με ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, γιατί αυτό αποτελεί αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας.»

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χανίων και η Επιτροπή αγώνα κατοίκων, υπέρ της κατεδάφισης και αξιοποίησης του Παλαιού νοσοκομείου, απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες και τους προσκαλούν στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις  12:30 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια, που παρουσιάστηκαν, αιφνιδίως,

με κίνδυνο την πιθανή ματαίωση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007 2013) με προϋπολογισμό 4,5 εκ ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook