Σημαντικό, μεσούσης της κρίσης! Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις τον μήνα Μάρτιο

σημαντικό-μεσούσης-της-κρίσης-περισσ-46753

ΕΡΓΑΣΙΑΕνθαρρυντικά τα στοιχεία που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας μέσω του συστήματος «Εργάνη», για τον μήνα Μάρτιο στην Κρήτη!

Προσελήφθησαν 3725 άτομα στην Κρήτη ενώ έφυγαν από τη δουλειά τους (οικειοθελώς ή με απόλυση) 2047 εργαζόμενοι. Το θετικό ισοζύγιο της Κρήτης είναι το υψηλότερο πανελλαδικά μετά από αυτό της Αττικής.

Το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» εφαρμόζεται για πρώτη φορά και αποτυπώνει σε ζωντανό χρόνο και σε συνεχή βάση, τη ροή απασχόλησης από κάθε περιοχή της Ελλάδας, δηλαδή προσλήψεις και απολύσεις, σε επίπεδο περιφέρειας, κλάδου οικονομικής δραστηριότητας, μεγέθους επιχείρησης, τύπου σύμβασης, δημογραφικών χαρακτηριστικών των εργαζομένων κλπ.

Από τις, συνολικά, 8.500 νέες προσλήψεις, οι 3.546 έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής, οι 1.678 στην Κρήτη, ενώ υψηλό αριθμό προσλήψεων εμφάνισαν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (1.212) και Νοτίου Αιγαίου (1.116).

Για «ευχάριστο γεγονός» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης σχολιάζοντας την πρώτη θετική απεικόνιση των ροών απασχόλησης. Ο ίδιος εξήγγειλε, παράλληλα, νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα θεσμοθετηθεί η υποχρέωση του υπουργείου Εργασίας να δίνει στη δημοσιότητα, σε τακτική βάση, αυτά τα στοιχεία.

Το σύστημα, το οποίο κατέστη υποχρεωτικό, από την 1η Μαρτίου, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, υποχρεώνει τους εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΚΑ, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα έντυπα αρμοδιότητας Επιθεώρησης Εργασίας και ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Μαρτίου, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook