Σημάδια βελτίωσης των δυο φοιτητών | Αποσωληνώθηκε ο ένας, σε κρίσιμη κατάσταση ο τρίτος

σημάδια-βελτίωσης-των-δυο-φοιτητών-απ-36735

LARISA_566_355

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας των δύο από τους τρεις σπουδαστές που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας μετά την τραγωδία με το αυτοσχέδιο μαγκάλι που στοίχισε τη ζωή δύο νεαρών την περασμένη Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των δύο που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον.

Ο δεύτερος νεαρός, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -ήταν με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και από την εντατική και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στάσιμη και κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή, από την Αθήνα, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και παραμένει διασωληνωμένος.

Σημειώνεται ότι και από τα δύο νοσοκομεία έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι γονείς να βρίσκονται συνέχεια κοντά στα παιδιά τους και να δέχονται στήριξη από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους.

Πώς μία ξέγνοιαστη βραδιά κατέληξε σε τραγωδία

Τη μονοκατοικία της οδού Παπαζαχαρία, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, νοίκιαζαν ο 22χρονος Σάββας Π. και ο 20χρονος Γιώργος Π. από τα Χανιά της Κρήτης, συνήθιζαν όμως να περνούν τακτικά από το σπίτι ο 21χρονος Νίκος Π. από τη Χαλκίδα, ο 22χρονος Λευτέρης Κ. από την Αθήνα και ο επίσης 22χρονος Αλέξανδρος Π. από τα Γιάννενα.

Οι πέντε ήταν φίλοι αγαπημένοι και αχώριστοι, σπούδαζαν στο Τμήμα Πολιτικών Εργων Υποδομής του ΤΕΙ Λάρισας και συναντιούνταν καθημερινά, ενώ αγαπημένη τους συνήθεια ήταν να ψήνουν σε μια αυτοσχέδια ψησταριά που είχαν φτιάξει από έναν παλιό θερμοσίφωνα, τον οποίο έκοψαν στη μέση και μέσα έβαζαν τα κάρβουνα.

magali

Οι πρώτες πληροφορίες ότι χρησιμοποιούσαν το αυτοσχέδιο μαγκάλι ως θερμαντικό μέσο για να ζεσταθούν δεν επαληθεύτηκαν, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν ηλεκτρικές σόμπες θέρμανσης τις οποίες χρησιμοποιούσαν. Είχαν ενημερώσει την ιδιοκτήτρια ότι δεν θα αγόραζαν πετρέλαιο και θα έβρισκαν τρόπο να ζεσταθούν με ηλεκτρικές σόμπες.

Το… μπάρμπεκιου ήταν στην αυλή της μονοκατοικίας, το βράδυ ωστόσο της Τετάρτης μετά το ψήσιμο του φαγητού το μετέφεραν στο εσωτερικό του σπιτιού, αφενός για να τρώνε απευθείας από τη σχάρα και αφετέρου για να ζεσταίνονται. Μαζί με το φαγητό κατανάλωσαν και ποσότητα αλκοόλ και όπως είπε στο «Εθνος» ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, «ο συνδυασμός αλκοόλ και μονοξειδίου του άνθρακα είναι ιδιαίτερα τοξικός και κατέστη μοιραίος για τα παιδιά». Οπως ανακοινώθηκε πάντως στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις.

Πεσμένοι στους καναπέδες

Μια φίλη τους που τους έψαχνε όλο το πρωί και το μεσημέρι της Πέμπτης, πήγε να τους επισκεφτεί αργά το απόγευμα, καθώς ήξερε ότι ήταν εκεί. Οταν δεν απαντούσαν στα χτυπήματά της, ειδοποίησε τη σπιτονοικοκυρά που μένει στη διπλανή οικοδομή, η οποία και είχε κλειδί του σπιτιού. Οταν οι δύο γυναίκες μπήκαν στο σπίτι βρήκαν τους πέντε νεαρούς πεσμένους στους καναπέδες σαν να κοιμόνταν, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και παράλληλα έναν γιατρό που μένει στην οικοδομή.

Για τον Σάββα Π. από τα Χανιά και τον Νίκο Π. από τη Χαλκίδα ήταν ήδη αργά, οι γιατροί του νοσοκομείου περιορίστηκαν να διαπιστώσουν τον θάνατό τους. «Ολες οι ενδείξεις οδηγούν σε θάνατο από ασφυξία, ως συνέπεια της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα», μας είπε ο κ. Κραβαρίτης.

 

Πηγή: lykavitos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook