Σε ύφεση όλα τα μέτωπα πυρκαγιών στη Κρήτη | Μία προσαγωγή στα Χανιά

σε-ύφεση-όλα-τα-μέτωπα-πυρκαγιών-στη-κρ-47195

foties
Δεν σταματούν να σβήνουν φωτιές σήμερα στη Κρήτη οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με τις φλόγες να φτάνουν μία ανάσα από την κατοικημένη περιοχή στα Χορευτιανά Κισάμου, τους άνδρες της Πυροσβεστικής να κάνουν προσαγωγή ένα άτομο και τους νοτιάδες να μη σταματούν ούτε λεπτό εξελίχθηκε η πυρκαγιά στα Χανιά ενώ σε ύφεση βρίσκονται όλες οι άλλες εστίες στην Κρήτη.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που σαρώνουν από χθες την Κρήτη έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχουν καταστρέψει, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη αμέλεια, τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.

Στα Χορευτιανά Κισσάμου η φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και δεν άργησε να φτάσει μέχρι τον οικισμό, κατακαίγοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες ενώ αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση με συνεχείς αναζωπυρώσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Μία προσαγωγή

Παράλληλα το απόγευμα έγινε και η προσαγωγή ενός ατόμου, γεννημένο το 1945, για την πρόκληση της φωτιάς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο 68χρονος άνδρας έκανε αγροτικές εργασίες στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά, κάτι για το οποίο η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει συστάσεις κάθε φορά που οι νοτιάδες σαρώνουν το νησί. Ωστόσο η περίπτωση του 68χρονου βρίσκεται υπό εξέταση αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ωστόσο φωτιές εκδηλώθηκαν και σε άλλα σημεία του νησιού σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Ηράκλειο

Έτσι στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο χωριό Πάρτηρα, φωτιά ξέσπασε στις 15.20 κάτω από άγνωστες συνθήκες και στο σημείο επιχείρησαν 10 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικίες όμως το σημείο που είχε ξεσπάσει είναι δύσβατο. Η φωτιά στα Πάρτηρα έσβησε αργά το βράδυ.

Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά στο Ρέθυμνο. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στο χωριό Λατζιμά. Για τη κατάσβεση της επιχείρησαν 19 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει έκκληση σε όσους κάνουν αγροτικές εργασίες να μη βάζουν για κανένα λόγο φωτιές στην ύπαιθρο αυτές τις ημέρες γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά ακόμα και για ανθρώπινες ζωές λόγω των θυελλωδών ανέμων.

 

Πηγή: prisma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook