Σε ισχύ η επιστράτευση | Έλυσαν κάβους τα πλοία

σε-ισχύ-η-επιστράτευση-έλυσαν-κάβους-τ-28987

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕΜέρες… Μετρό θύμιζαν όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά…

Άνδρες των ΜΑΤ, με τη συνοδεία και λιμενικών, πήραν θέσεις μάχης απέναντι στους απεργούς ναυτικούς και το ΠΑΜΕ, που από το βράδυ είχαν καταλάβει το λιμάνι για να εμποδίσουν τον απόπλου μετά την επίταξη που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν εντός του χώρου του λιμανιού σε μικρή απόσταση από την πύλη Ε3, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.).

Στο σημείο αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ωστόσο απεργοί και μέλη του ΠΑΜΕ, φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των Σωμάτων Ασφαλείας. Προς στιγμήν δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια και δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

ploioΟι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας για επίταξη των πλοίων και στράτευση των ναυτεργατών. Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, το μέτρο της επίταξης έχει τεθεί σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί.

Ήδη τρία πλοία, που ήταν άδεια και που παρέμεναν δεμένα στο λιμάνι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχουν αποπλεύσει. Πρόκειται για τα πλοία της Blue Star, Πάρος, Νάξος, Ιθάκη, τα οποία κατά τις έξι, έφτασαν στις πύλες Ε1 και Ε2 και άρχισαν να τα φορτώνουν.

Να σημειωθεί ότι τα πλοία νωρίτερα παρέμεναν στα ανοιχτά – στη θέση Ράδα, τον χώρο που βρίσκεται λίγο πριν την κεντρική είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά- καθώς τα πληρώματα τους περίμεναν να δουν αν θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να εκτελέσουν κανονικά το δρομολόγιό τους. Λίγη ώρα μετά τις πέντε τα ξημερώματα και τέταρτο πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι.

Στο σημείο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Τούσας και η βουλευτής του ΚΚΕ, κυρία Διαμάντω Μαναλώκου, οι οποίοι με δηλώσεις τους κατήγγειλαν το μέτρο της επίταξης και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ενάντια στους εργαζομένους.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook