Σε εξόφληση χρεών προς τους εργολάβους προχωράει η Περιφέρεια Κρήτης | Αισιοδοξία Αρναουτάκη για το αεροδρόμιο Χανίων

σε-εξόφληση-χρεών-προς-τους-εργολάβου-15345

erga odopoiiasΤο ποσό των εξήντα εκατομμυρίων Ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Με το χρηματικό αυτό ποσό, θα τακτοποιήσει τις οφειλές προς τους εργολάβους που έχουν εκτελέσει ή εκτελούν έργα στο νησί.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, «μέχρι το τέλος τους χρόνου αναμένεται να πληρωθούν οι εργολάβοι, με τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.»

ergolavoi xania

Παράλληλα, τόνισε ότι «όλοι μαζί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμοι και φορείς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί,προκειμένου να λυθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, τα περισσότερα προβλήματα της Κρήτης.

Κατά την παρουσία του στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την εκτίμηση του, ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, κυρίως νομικά και τελικά δεν θα απενταχθεί το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.

«Μαζί με τους βουλευτές μας, τους Υπουργούς (Χατζηδάκη και Καλογιάννη), που έχουμε συχνές συναντήσεις, τους αντιπεριφερειάρχες Απόστολο Βουλγαράκη και Νίκο Καλογερή, πιέζουμε για να ξεμπλοκάρει αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για τα Χανιά, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση.»

Ερωτηθείς ο κ. Αρναουτάκης αν το αεροδρόμιο Χανίων, επηρεάζεται από την επικείμενη δημοπράτηση του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, ήταν κατηγορηματικός.

«Το Καστέλι σαφώς και δεν ακυρώνει τα Χανιά. Σε μια περίοδο που ο τουρισμός της Κρήτης αυξάνεται σημαντικά, όχι μόνο τα αεροδρόμια των Χανίων και του Καστελίου χρειαζόμαστε, αλλά και αυτό της Σητείας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook