Σε δίκη παραπέμπονται Εφραίμ, Αρσένιος και άλλοι 12 για το Βατοπαίδι

σε-δίκη-παραπέμπονται-εφραίμ-αρσένιο-100139

efraim-arsenios-

O ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Μαζί τους παραπέμπονται επίσης και άλλα 12 άτομα για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών». Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι από τη δίκη απαλλάχθηκαν συνολικά 18 άτομα, ανάμεσά τους και ο τότε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.

Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ηθικής και της φυσικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι ενέργειες των δεκατεσσάρων κατηγορουμένων έθιξαν σοβαρά τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Βάσει του βουλεύματος, σε δίκη για την υπόθεση παραπέμπονται ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, ο Στέφανος Δέτσης, ο Χριστόδουλος Μπότσιος, ο Γρηγόριος Κρόμπας, ο Πέτρος Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο Γεώργιος Μητρόπουλος, η Σταματούλα Μαντέλη και ο Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

 

Πηγή: koolnews

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook