Σαμαράς: Στόχος να βγούμε από την κρίση αλλά να μείνουμε στο Ευρώ

σαμαράς-στόχος-να-βγούμε-από-την-κρίση-43134

samaras

«Μέχρι το τέλος του 2014 θα απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Μέχρι το τέλος του έτους θα απολυθούν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι», ανακοίνωσε με επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά του με το οποίο ενημέρωσε τους πολίτες για τα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου για την αναχρηματόδοτηση του ελληνικού χρέους.

«Θα απολυθούν όσοι διώκονται για ποινικά αδικήματα ή πειθαρχικά παραπτώματα ή εκείνοι που οι θέσεις τους θα καταργηθούν», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «στις θέσεις τους θα προσληφθούν νέοι σε ποσοστό ένας προς ένα».

«Δεν είναι ανθρωποθυσία να προσλαμβάνονται άξιοι», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία» και πρόσθεσε: «Το στόχο να πετυχαίνουμε πρωτογενή πλεονάσματα, για φέτος, τον φτάνουμε».

Στέλνοντας ένα μηνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «ξεπερνάμε τα προβλήματα που άλλες χώρες βρίσκουν τώρα μπροστά τους» και διαβεβαίωσε ότι ενώ τώρα άλλες χώρες έχουν αγωνία για την τύχη των καταθέσεών τους στην Ελλάδα οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες.

«Στόχος παραμένει να βγούμε από την κρίση αλλά να μείνουμε στο ευρώ», τόνισε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο», ενώ «τον Ιούνιο προβλέπονται εισπράξεις ρεκόρ από τον τουρισμό».

«Τώρα πια δεν παλεύουμε μέσα σε ερείπια, τώρα πια χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει», έκλεισε το μήνυμά του ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι «από τον Ιούνιο θα εξεταστεί μείωση και άλλων φορολογικών συντελεστών όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση».

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook