Σαμαράς: Είμαστε ανοιχτοί σε όλους | Ετοιμάζει κάτι ο πρωθυπουργός;

σαμαράς-είμαστε-ανοιχτοί-σε-όλους-ετο-16100

samaras maximou

Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρωθυπουργός τηρεί χαμηλούς τόνους προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ξεκαθαρίζει

όμως ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία». Ο κ. Σαμαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε».

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα» επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος. Φέρνει επίσης ως παράδειγμα και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της, ενώ στέλνει μήνυμα λέγοντας πως πλέον υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Κλείνοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει τέλος και στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ σαφής είναι η πρόθεσή του να στείλει μήνυμα πως τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν. «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν» τονίζει, ενώ αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ» δεσμεύεται πως οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας». Για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook