Σαμαράς – Βενιζέλος ετοιμάζουν το νέο εκλογικό νόμο με το βλέμμα στις κάλπες του καλοκαιριού

σαμαράς-βενιζέλος-ετοιμάζουν-το-νέο-94975

samaras-venizelos-660-fosphotosΣτη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που ενδέχεται να εφαρμοστούν από το καλοκαίρι του 2014 στις δημοτικές εκλογές.

Μπορεί αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις για την κατάργηση του 50% ως βάση για την εκλογή των αιρετών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος δεν φαίνεται να το απορρίπτει και αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του στο ραντεβού που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη.

Σε πρώτη φάση το ΠΑΣΟΚ έχει διαφωνήσει με την ψήφιση του 42% για την εκλογή των δημάρχων, ενώ, όπως αναφέρει το «Εθνος», ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου πάνω στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Βασικό θέμα της συζήτησης αναμένεται να είναι και ο προωθούμενος «Κώδικας Μετανάστευσης» ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει και να απλοποιήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης των μεταναστών.

Με τον εν λόγω «Κώδικα» η κυβέρνηση στοχεύει να ξεπεράσει το «αγκάθι» του νόμου περί ιθαγένειας που είχε προκαλέσει τριγμούς προ μηνών και να εξασφαλίσει τη συναίνεση όχι μόνο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και των κομμάτων του υπόλοιπου συνταγματικού τόξου.

 

Πηγή: iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook