Σαμαράς: «Όποιος θέλει ας με ρίξει»

σαμαράς-όποιος-θέλει-ας-με-ρίξει-3111

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη βουλή το πακέτο των μέτρων μαζί και τα εργασιακά στην παρούσα κατάσταση, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις συζητήσεις με την τρόικα, δηλώνει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε χθες την πρώτη ανοιχτή περίπου σύγκρουση με τον μέχρι πρότινος προνομιακό συνομιλητή του στην τρικομματική κυβέρνηση, Φώτη Κουβέλη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Σαμαράς θα πάρει όλη την ευθύνη για την προώθηση του πακέτου στη βουλή, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Εγώ προχωράω μπροστά με όσους μπορούν, όποιος θέλει ας με ρίξει έχουμε ήδη κερδίσει πολλά στη διαπραγμάτευση για το εργασιακό, τι άλλο θέλουν;» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο κ. Σαμαράς, μιλώντας αργά το βράδυ σε στενούς του συνεργάτες μετά τη συνάντηση της Βουλής αλλά και το μπαράζ των διαρροών που ακολούθησε.

Οι στενοί συνομιλητές του, επιμένουν πως ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να βάλει σε κίνδυνο την εκταμίευση της δόσης με ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ο ίδιος αναμένεται ότι θα θέσει τα θέματα στους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως του ζήτησαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, ωστόσο, στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκφράζονται πλέον ανοιχτά ερωτήματα για τη στάση που κρατούν στη Δημοκρατική Αριστερά από τη στιγμή που όπως λένε «ήδη έχουμε πάρει πολλά στις διαπραγματεύσεις και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο τι περισσότερο θέλουν σε αυτή τη φάση…»

Τα πράγματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι πλέον ηλεκτρισμένα και ο κ. Σαμαράς μέσα στις επόμενες ώρες καλείται, αφενός να πείσει τους εταίρους και δανειστές μας ότι είναι αποφασισμένος να φύγει μπροστά και αφετέρου να τηρήσει τις ισορροπίες μέσα στην κυβέρνησή του.

Ο κ. Σαμαράς είχε συνεχείς διαβουλεύσεις στο γραφείο του στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Στουρνάρας μετά τις 20:30 είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών και μετά το τέλος της, λίγο πριν από τις 23:00, κύκλοι του υπουργείου επέμεναν πως πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος και η χώρα πρέπει να πάρει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

«Ας κάνει ό, τι θέλει ο κύριος Κουβέλης, το πακέτο θα έρθει στη βουλή και όποιος το ψηφίσει», έλεγαν από το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας έτσι πως εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου η συμφωνία με την τρόικα θεωρείται περίπου… κλεισμένη.

Οι «καυτοί» διάλογοι

Το κλίμα στην κυβέρνηση δεν είναι ήρεμο. Βουλευτές της ΝΔ που πέρασαν να δουν τον κ. Σαμαρά στο εντευκτήριο της βουλής αλλά και όλα τα άλλα στελέχη του κόμματος κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Και παρά την προσπάθεια που κάνει το Μαξίμου και η Λ. Συγγρού για να κάμψει τις όποιες ενστάσεις, οι βουλευτές είναι ανήσυχοι και δεν ξέρουν τι θα κληθούν να ψηφίσουν στη βουλή με το μαχαίρι στο λαιμό.

Η σκληρή και κοφτή δήλωση του Πρωθυπουργού μετά το τέλος της συνάντησης, είχε ως αποδέκτες και τα δικά του στελέχη. Όμως στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επικρατεί μεγάλος προβληματισμός έπειτα από τις χθεσινές αντεγκλήσεις με τον κ. Κουβέλη, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι δυο άνδρες διατηρούν άριστες προσωπικές σχέσεις, οι οποίες μάλιστα, ενισχύθηκαν με τη συνεργασία τους στην τρικομματική κυβέρνηση.

Το Real.gr αποκαλύπτει τους χαρακτηριστικούς διαλόγους των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που οδήγησαν στις σκληρές δηλώσεις της βουλής:

Αντώνης Σαμαράς: Υπάρχει κατʼ αρχήν συμφωνία με την τρόικα στα εργασιακά. Σας έχει ενημερώσει σχετικά ο Γιάννης Βρούτσης.

Φώτης Κουβέλης: Εμείς διαφωνούμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτές τις αλλαγές και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό που λέω.

Αντώνης Σαμαράς: Αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας, εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το θέμα είχε τεθεί εκ νέου τον προηγούμενο Μάρτιο. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει τώρα. Πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία από την πλευρά σας κύριε Πρωθυπουργέ για να δοθεί πολιτική λύση.

Αντώνης Σαμαράς: Γνωρίζετε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των εργασιακών. Ζητούσαν πολλά περισσότερα.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook