Σήμερα η απολογία Τομπούλογλου

σήμερα-η-απολογία-τομπούλογλου-116320

tompouloglouΤο κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», που κρατείται στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και της παθητικής δωροδοκίας.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, που κατηγορείται ότι με απειλές πήρε 25.000 ευρώ ως «μίζα» από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να μην την θέσει εκτός έργου που είχε αναλάβει μετά από διαγωνισμό του νοσοκομείου, αναμένεται να υποστηρίξει ότι τα χρήματα προορίζονταν για δωρεά προς το νοσοκομείο. Ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» δεν αποκλείεται να επιμείνει ότι η εταιρεία δεν ανταποκρινόταν στο έργο της και γι’ αυτό ο πρόεδρος της διαφημιστικής τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Παρόλα αυτά το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές και περιλαμβάνεται στη δικογραφία αποτελεί «καταπέλτη» για τον πρόεδρο του νοσοκομείου. Στις συνομιλίες με τον ενδιάμεσο της εταιρείας ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λαμβάνει αυστηρά μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μην αποκαλυφθεί. Έτσι αρχικά αποκαλούσε τα χρήματα «εισιτήρια» και εν συνεχεία «ημέρες αδείας». Ωστόσο, δεν είχε υπολογίσει ότι ο ενδιάμεσος της διαφημιστικής ήταν καλωδιωμένος με κρυφή κάμερα και κατέγραφε τις κινήσεις και τις συνομιλίες στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους.

Ο κοριός του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών κατέγραψε τον εξής διάλογο του Χάρη Τομπούλογλου με τον ενδιάμεσο:

Χ.Τομπούλογλου: «Εσένα να μην σου βγάλω ένα κομμάτι από όλα αυτά;

Ενδιάμεσος: «Βρε Χάρη να πάρω από τον κόπο σου;»

Λίγο πριν από τη συνάντηση τους το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης προκειμένου να πάρει τα χρήματα που απαίτησε ο ενδιάμεσος πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του νοσοκομείου και του είπε: «Έχω μαζί μου τις 25 μέρες άδειας».

Όταν συνάντησε τον ενδιάμεσο ο Χάρης Τομπούλογλου τον ρώτησε: «Τι έγινε με τις ημέρες της άδειας;». «Εδώ στον φάκελο τις έχω τις 25 ημέρες άδειας. Όλα εντάξει. Δεν πιστεύω να τα ρίξεις τα παιδιά;» ρώτησε ο ενδιάμεσος και πήρε την απάντηση του προέδρου του νοσοκομείου: «Βλάκας είσαι; Θα κάνουμε χρυσές δουλειές».

Στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου έδωσε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον 40χρονο συνεργό του. Μόλις ξεκίνησαν να φύγουν εμφανίστηκαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. «Εσύ ποιος είσαι;» ρώτησε ο Χάρης Τομπούλογλου τον αστυνομικό. Εκείνος του απάντησε: «Εγώ κύριε πρόεδρε ήρθα για τα χρόνια πολλά…» και έδειξε τις χειροπέδες.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook