Χανιά | Σήμερα η Αντιφασιστική διαδήλωση «απέναντι» στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

χανιά-σήμερα-η-αντιφασιστική-διαδήλω-113854

ANTIFASISTΤεράστια ενόχληση προκαλεί στους κατοίκους των Χανίων, η απόφαση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει ανοικτή δημόσια φασιστική συγκέντρωση, με ομιλίες τριών βουλευτών της οργάνωσης, σήμερα  Κυριακή το απόγευμα, στην οδό Τζανακάκη.

Την ίδια ώρα, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση, στην Πλατεία Αγοράς, λίγα μέτρα δηλαδή από τη συγκέντρωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή) Χανίων, καλεί για συμμετοχή, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Το κάλεσμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε σύναξη μίσους στην οδό Τζανακάκη την Κυριακή 15 Δεκέμβρη είναι μια πρόκληση προς τα αντιφασιστικά αισθήματα όλων μας μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προκλητικά ζητάνε να βγουν από τη φυλακή οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί»

(…) Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να βάλουμε φρένο στην νέα ενεργοποίηση των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί. Οι νεοναζί δολοφόνοι έχουν θέση μόνο στην φυλακή!»

Στο μεταξύ, κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών των Χανίων στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς απευθύνει με σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε  τη συγκέντρωση μίσους της Χρυσής Αυγής. Η συμμορία των νεοναζί προκλητικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μετά τις αποκαλύψεις για τον εγκληματικό της χαρακτήρα, εξαγγέλλει ότι την Κυριακή 15/12 θα οργανώσει στην οδό Τζανακάκη “συγκέντρωση διαμαρτυρίας” για τη φυλάκιση των στελεχών της.

Η Χρυσή Αυγή έχει οργανώσει εκατοντάδες  δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις  και πογκρόμ με μαχαιρώματα και  ξυλοδαρμούς σε όλη την Ελλάδα. Είναι πρόκληση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν οι νεοναζί να ζητάνε την απελευθέρωση των επικεφαλείς των ταγμάτων εφόδου.

•Καλούμε το χανιώτικο λαό σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 15/12 στις 3μμ στην πλατεία Αγοράς για να απομονώσουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

•Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε συλλογικότητα που θεωρεί ότι το ζήτημα της αναβίωσης του φασισμού την αφορά, να εκδώσουν αντίστοιχα καλέσματα.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook