ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική | Πως είναι δυνατόν ο δικομματισμός να καταδικάσει τον εαυτό του;

συριζα-για-προανακριτική-πως-είναι-δυ-48999

konstantopoulou1Σε ανεπίσημο έγγραφό του, που καταγράφει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, σημειώνεται ότι «ο στόχος της «προστασίας υψηλών προσώπων», υπηρετείται ως πρώτη προτεραιότητα σε τέτοιο βαθμό, «που ακόμα και η επιλογή των βουλευτών μελών της Επιτροπής από τη ΝΔ ξεπερνά με την πιο χαρακτηριστική ευκολία το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί – έστω έμμεσα- συνδέονται με πρόσωπα της λίστας».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

1. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης νομικός υπερασπιστής υπαλλήλου εφορίας, της οποίας συνεργοί -καταδικασθέντες ήδη όπως και η ίδια – περιλαμβάνονται στη λίστα.

2. Ο πρώην σύζυγος της συζύγου του Άδωνι Γεωργιάδη βρίσκεται στην λίστα.

3. Συγγενής ή συγγενείς του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι επίσης στη λίστα.

Η εκλεκτική σχέση του δικομματισμού, όμως, με τις ελβετικές τράπεζες δεν σταματά εκεί, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι στη λίστα βρίσκονται επίσης: η σύζυγος του πρώην «τσάρου» Γιάννου Παπαντωνίου, περίπου όλοι οι κληρονόμοι του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Βουλγαράκης και η Αικατερίνη Πελέκη, εξ αγχιστείας συγγενείς του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σ. Παπασταύρου (εκείνος βέβαια δηλώνει ότι η μόνη σχέση είναι αυτή του … πληρεξουσίου δικηγόρου και δεν γνωρίζει τίποτε άλλο για τους επενδυτές στο fund των 550 εκατ. ευρώ!), αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν «μπορούσε ποτέ ο δικομματισμός να δικάσει και να καταδικάσει τον εαυτό του; Μπορούσαν ποτέ άνθρωποι, που όλοι μαζί κατέθεταν αμύθητα ποσά στο εξωτερικό, να στραφούν ο ένας κατά του άλλου;»

Η απάντηση είναι φυσικά όχι, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι αυτό «εξηγεί την διαχρονική αδράνεια του κρατικού μηχανισμού να κάνει το ο,τιδήποτε για την διερεύνηση της υπόθεσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας σε επιθέσεις και κριτικές που έχει δεχθεί για την υπόθεση αυτή, επισημαίνει ότι «οι μιντιακοί μηχανισμοί της διαπλοκής έχουν αποδυθεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια δημιουργίας παραπλανητικών εντυπώσεων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από την πολιτική και ποινική ουσία της «λίστας Λαγκάρντ».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει, επιχειρούν με κινήσεις αντιπερισπασμού να εμφανίσουν διαφορές χειρισμού διαδικαστικού χαρακτήρα, ως δήθεν μεγάλες διαφωνίες του Σταύρου Κοντονή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για τις πολιτικές παραμέτρους της υπόθεσης αυτής, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις αναδεικνύεται με τα πιο μελανά χρώματα η ιδιοκτησιακή αντίληψη και η άκρατη κομματοκρατία, με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα.

Δηλαδή: «υπουργοί, που δεν μιλούν μεταξύ τους, δημόσια έγγραφα και αρχεία, που οι Υπουργοί παίρνουν σπίτι τους (μαζί με τα αμυντικά σχέδια της χώρας), Πρωθυπουργοί που δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν, νομικοί σύμβουλοι του κράτους, που λειτουργούν εξωθεσμικά, αρχηγοί μυστικών υπηρεσιών, που συλλέγουν πληροφορίες μόνο μέσα από την ανάγνωση εφημερίδων, μετακλητοί υπάλληλοι με μοναδικό προσόν διορισμού την κοινή καταγωγή με τον εργοδότη τους, υφιστάμενοι που περιμένουν εντολές και προϊστάμενοι, που ποτέ δεν τις δίνουν, γραμματείς σε ακριβοπληρωμένες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά κάπου εκεί ανάμεσα, εφοπλιστές, εκδότες, πολιτικοί, μεγαλο-επιχειρηματίες που τέσσερα (4) χρόνια μετά κανείς δεν έλεγξε».

Η κατάθεση Βενιζέλου

Σχετικά με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι με μέριμνα του Χρ. Μαρκογιαννάκη ο Ευ. Βενιζέλος «έρχεται να καταθέσει μέσα σε συνθήκες προστασίας από κάθε κακοτοπιά» και προσθέτει:

«Η τακτική που έγινε φανερή από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης προέβλεπε τεχνητή πολιτική ένταση, ώστε οι ερωτήσεις για τα στοιχεία της υπόθεσης να μεταφέρονται στην πολιτική αντιπαράθεση και στην καταγγελία μιας δήθεν πολιτικής σκευωρίας εις βάρος του. Για την προετοιμασία του κλίματος είχαν φροντίσει πολλοί.

Μεταξύ αυτών φιλικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας είχαν φροντίσει όχι μόνο να δημοσιοποιούν συστηματικά σημαντικά έγγραφα της προδικασίας, αλλά και να συντάσσουν γνωμοδοτήσεις – συμβουλές προς φοροφυγάδες, ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, γνωμοδοτήσεις ταυτισμένες με τη θεωρία Βενιζέλου. Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η κατάθεση Βενιζέλου, σε μια σχεδόν προαναγγελθείσα ταύτιση στρατηγικής ΠΑΣΟΚ – ΧΑ, δημιουργείται τεχνητή ένταση με τον Κασιδιάρη, η οποία αποπροσανατολίζει το έργο της Επιτροπής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης υποστηρίζοντας οτι ο κ. Βενιζέλος είχε και γνώση και εμπλοκή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Στ. Παπασταύρου

Σχετικά με τον «μυστηριώδη κύριο Μυωνή», που αναφέρεται στη λίστα και την εμπλοκή του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποδείξει στην Επιτροπή τον ακριβή τρόπο, με τον οποίο είναι δυνατός ο εντοπισμός των φυσικών προσώπων, που συμμετείχαν στο fund του κυρίου Μυωνή των 550 εκατ. ευρώ. Προσθέτει ότι, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του Σταύρου Κοντονή προς τον μάρτυρα Σταύρο Παπασταύρου ο τελευταίος -ως αρμόδιος και γνώστης- το επιβεβαίωσε. Η διερεύνηση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να προχωρήσει και τα ονόματα μπορεί να αποκαλυφθούν αρκεί να το θέλουν όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Ωστόσο, καταλήγει, οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πάρα πολύ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ όμως θα επιμείνει, καταλήγει το κείμενο.

Πηγή:newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook