Σκέφτεται να μετακομίσει σε … ερημικό νησί ο Κουβέλης !

σκέφτεται-να-μετακομίσει-σε-ερημικό-3378

Ειλικρινά, δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η ιστορία με τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά, αλλά είμαι σίγουρος ότι από αυτή την ιστορία κάποιος θα ζημιωθεί. Ελπίζω να μην είναι η χώρα.

Ανεβάζοντας στα ύψη τη διαφωνία ο Φώτης Κουβέλης δύσκολα μπορεί να υποχωρήσει. Εάν υποχωρήσει, πολιτικά θα γίνει καταγέλαστος, ενώ θα μειωθεί και το ειδικό βάρος του κόμματος του στην κυβέρνηση. Από πρωταγωνιστής και εταίρος θα γίνει κομπάρσος και επίκουρος. Και φυσικά θα αναπτυχθούν κεντρόφυγες τάσεις στο μικρό αυτό κόμμα της μετριοπαθούς αριστεράς, χωρίς να αποκλείεται και η διάσπαση.Εάν η τρόικα αποσύρει τα εργασιακά, χωρίς καμιά αμφιβολία θα δικαιούται να επαίρεται και να αισθάνεται δικαιωμένος για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Επειδή είναι δύσκολο, όπως τουλάχιστον λέγεται επισήμως, να συμβεί το δεύτερο, καθώς  σ’ αυτή την περίπτωση θα εκτίθονταν ανεπανόρθωτα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, η μόνη λογική πρόβλεψη, που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Μπορεί και γι’ αυτό να υψώθηκαν τόσο πολύ οι τόνοι για τα εργασιακά, αφού είναι και ο μόνος τρόπος για  να απαγκιστρωθεί η ΔΗΜΑΡ από το σκληρό πακέτο των μέτρων που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή.Οι διαδικαστικές και μεσοβέζικες λύσεις δεν μπορούν να σταθούν και είναι φαιδρές.

Δεν μπορείς να λες καταψηφίζω τα εργασιακά, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση για να τα εφαρμόσει μαζί και με το υπόλοιπο επαχθές δημοσιονομικό πακέτο.Είτε αποδέχεσαι τις όποιες βελτιώσεις έχουν γίνει, υποστηρίζοντας ότι εσύ τις επέβαλες και περιμένεις να δικαιωθείς από τις εξελίξεις -όπως ήταν και η αρχική σκέψη με βάση την οποίαν συμμετείχες στην κυβέρνηση- είτε αποσύρεις την εμπιστοσύνη σου από την κυβέρνηση.

Μέση οδός δεν υπάρχει.Δυστυχώς στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί πάνω σε δύο βάρκες. Οι εποχές που κάποιος μπορούσε να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα τελείωσαν.Από τα όσα διαδραματίζονται είναι προφανές ότι ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ δεν είχαν υπολογίσει εξ αρχής καλά τι σημαίνει εμπλοκή στην εξουσία.

Πίστεψαν ότι αρκούν τα συνθήματα «είμαστε η υπεύθυνη αριστερά» ή «θέτουμε υπεράνω του κόμματος το εθνικό συμφέρον» για να τους αναγνωριστεί το τεκμήριο της αθωότητας στην κρίση των πολιτών και της Ιστορίας.Πλανώνται. Όταν εμπλέκεται στην άσκηση της εξουσίας πρέπει να είσαι αποφασισμένος να παίξεις με τους κανόνες της. Δεν μπορείς να χάσεις την παρθενιά σου χωρίς αίμα. Τα χέρια σου με όσο ντετόλ και να τα τρίβεις θα κρατάνε μικρόβια. Και οπωσδήποτε, όταν αποφασίζεις να συγκατοικήσεις με «λύκους», οφείλεις να ξέρεις ότι μπορεί και να σε κατασπαράξουν.

Παραθέτω μία μικρή ιστορία, του Θέρμπερ, για να καταλάβουν τι εννοώ: Κάποτε μία οικογένεια κουνελιών έμενε κοντά σε μια αγέλη λύκων. Μία νύχτα κάμποσοι λύκοι σκοτώθηκαν από ‘να σεισμό και για το σεισμό κατηγόρησαν τα κουνέλια, επειδή όπως είπαν τα κουνέλια κοπανάνε το έδαφος με τις πίσω πατούσες τους προκαλώντας σεισμούς. Μία άλλη νύχτα σκοτώθηκε ένας λύκος από κεραυνό και πάλι κατηγορήθηκαν τα κουνέλια γιατί, όπως είπαν οι λύκοι, όποιος τρώει μαρούλια προκαλεί μπουμπουνητά. Οι λύκοι απείλησαν ότι θα …εκπολιτίσουν τα κουνέλια αν δεν συμμορφωνόντουσαν, και τα κουνέλια αποφάσισαν να μετακομίσουν σ’ ένα έρημο νησί.

Τα άλλα ζώα όμως που ζούσαν πολύ μακριά κατακρίνανε τα κουνέλια και λέγανε: «Οφείλετε να μείνετε στον τόπο σας και να φανείτε γενναίοι.Ο κόσμος αυτός δεν είναι για φυγάδες. Αν σας επιτεθούν οι λύκοι, εμείς θα προστρέξουμε, γι’ αυτό να μην αμφιβάλλετε καθόλου».

Έτσι τα κουνέλια συνεχίσανε να ζούνε δύο βήματα από τους λύκους. Μια μέρα έγινε μια τεράστια πλημμύρα και πνίγηκε μεγάλος αριθμός λύκων. Κατηγορήθηκαν τα κουνέλια γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι καροτοτσιμπολογάδες με μεγάλα αφτιά προκαλούν πλημμύρες. Οι λύκοι πέσανε πάνω στα κουνέλια, για το δικό τους καλό, και τα φυλάκισαν σε μια σκοτεινή φυλακή, για τη δική τους προστασία.

Επειδή για κάμποσες βδομάδες δεν ακουγόντουσαν πουθενά τα κουνέλια, τα άλλα ζώα απαίτησαν να μάθουν τι τους είχε συμβεί. Οι λύκοι απάντησαν ότι τα κουνέλια είχαν φαγωθεί και αφού είχαν φαγωθεί ήταν καθαρά εσωτερικό θέμα. Αλλά τα άλλα ζώα τους προειδοποίησαν ότι υπήρχε περίπτωση να ενωθούν εναντίον των λύκων, εάν εκείνοι δεν παρουσίαζαν επαρκή δικαιολογία για τη γενοκτονία των κουνελιών. Οι λύκοι λοιπόν τους παρουσίασαν τη δικαιολογία που ζήτησαν. «Προσπαθούσαν να φύγουν», είπανε, «κι ο κόσμος αυτός δεν είναι για φυγάδες».

Το επιμύθιο της ιστορίας δεν μπορεί παρά να είναι το:

Τρεχάτε, μην το περπατάτε, στο κοντινότερο ερημικό νησί.Αυτό όμως πρέπει να το αποφασίσει ο Κουβέλης αφού πρώτα συμβουλευτεί τον …Λυκούδη.

Γράφει ο Νίκος Φελέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook