«Ρεσάλτο»του λιμενικού σε τσιγαράδικα ανοικτά της Κρήτης

ρεσάλτοτου-λιμενικού-σε-τσιγαράδι-42872

limeniko

Με θεαματικά αποτελέσματα, στέφθηκε μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού ανοικτά της Κρήτης στη διάρκεια της οποίας εγκλωβίστηκε πλοίο το οποίο μετέφερε έξι νταλίκες φορτωμένες με λαθραία τσιγάρα, μέρος των οποίων είχε προορισμό τα νότια παράλια του νησιού.

Μεσολάβησε γιγαντιαία κινητοποίηση του λιμενικού εναέρια μέσα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού και όλα τα διαθέσιμα σκάφη του λιμενικού σώματος. Ανάμεσα τους και το πλωτό του Λιμεναρχείου Χανίων.

Η επιχείρηση διεξήχθη το Σάββατο στην θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου στο Κρητικό Πέλαγος καθώς είχε εντοπιστεί πλοίο ύποπτο για τη μεταφορά παράνομων εμπορευμάτων.

Στη «ρότα» των λαθρεμπόρων το λιμενικό

Πρόκειται για το πλοίο «Ν. Κανάρης» με πλήρωμα 6 ατόμων και σημαίας Κονγκό το οποίο εγκλωβίστηκε ενώ έπλεε ανοιχτά του κρητικού πελάγους μεταφέροντας μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων, με όλες τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι είχε προορισμό τη νότια Κρήτη.

Το ένα από τα πλοία προωθήθηκε στο λιμάνι της Μήλου, συνοδευόμενο από τα σκάφη του λιμενικού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκε και δεύτερο πλοίο που επίσης μετέφερε λαθραία τσιγάρα και το οποίο έπλεε σε κοντινή απόσταση από τη Σύρο.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 13 αλλοδαποί ενώ κατασχέθηκαν τα δύο πλοία και οι έξι νταλίκες με το παράνομο φορτίο.

Σε εξέλιξΗη οι  έρευνες της ΕΛΑΣ και λιμενικού στην Κρήτη με επίκεντρο τα νότια παράλια.

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook