Ρέθυμνο | Συλλήψεις… για όλα τα γούστα σήμερα στο Μυλοπόταμο | Επιχείρηση «μαμούθ» της ΕΛΑΣ

ρέθυμνο-συλλήψεις-για-όλα-τα-γούστα-100532

milopotamos.opla

Με απολογισμό 87 προσαγωγές και 21 συλλήψεις, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, η τεράστια αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή του Μυλοποτάμου όπου για πολλές ώρες, δεν μπορούσε να περάσει… ούτε κουνούπι.

Αναλυτικότερα, από τα 87 άτομα, που προσήχθησαν, 28 ήταν ημεδαποί και 59 αλλοδαποί.

Στους 21 που συνελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται τέσσερις Έλληνες και 17 αλλοδαποί. Από αυτούς οι δεκαπέντε κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, οι δύο για παράνομη οπλοκατοχή, ένας για παράβαση Κ.Ο.Κ, ένας για παράβαση Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής και δύο  άτομα διότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις.

Ελέχθησαν 53 άτομα και 199 οχήματα, διενεργήθηκαν πέντε κατ’ οίκον έρευνες, επτά έρευνες σε χώρους εργασίας αλλοδαπών, οκτώ έρευνες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια – κτίσματα – γεωργικές αποθήκες και δύοέρευνες σε ποιμνιοστάσια.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα όχημα, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο (μονόκαννο), ένα κυνηγετικό όπλο φλόμπερ, μία ξιφολόγχη και τέσσερα μαχαίρια

Επιπροσθέτως, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, τέσσερις σε βαθμό πταίσματος και επιβλήθηκαν 34 διοικητικά πρόστιμα.

Από την αστυνομία «τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου».

Επίσης, η αστυνομία τονίζει ότι:  

Η επιχείρηση Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη αλλά και την καταστολή της πάσης φύσεως εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (09.10.2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ρεθύμνου και Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook