Ρέθυμνο | Στα πράσα για ζωοκλοπή – Σε «αναγνώριση» τα πρόβατα

ρέθυμνο-στα-πράσα-για-ζωοκλοπή-σε-α-24057

probataΚυριολεκτικά στα πράσα πιάστηκαν δύο Ρεθυμνιώτες, οι οποίοι επιχειρούσαν να μεταφέρουν ολόκληρο κοπάδι προβάτων στα ορεινά του νομού.

Οι δράστες της ζωοκλοπής, καθώς τα ζώα θεωρούνται κλοπιμαία, εντοπίστηκαν ενώ μετέφεραν με φορτηγό 109 αιγοπρόβατα από το Πέραμα προς τα Ζωνιανά χωρίς παραστατικά.

Αυτό που προδίδει ότι πρόκειται για ζώα που έχουν κλαπεί είναι το γεγονός πως τα αφτιά τους έχουν κοπεί ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί η προέλευσή τους.

Στην ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο σήμανε συναγερμός, καθώς τα ζώα βρίσκονται υπό τη διακριτική φύλαξη αστυνομικών, αφού έχουν ειδοποιηθεί όσοι έχουν πέσει θύματα ζωοκλοπής για να τα… αναγνωρίσουν.

Το έργο των αστυνομικών Αρχών δεν είναι εύκολο, καθώς είναι εξίσου πιθανό οι ιδιοκτήτες τους να μην έχουν καταγγείλει την κλοπή από φόβο, είτε εξαιτίας του άγραφου κανόνα της ζωοκλοπής που επιβάλει σιωπή στου κτηνοτρόφους που πέφτουν θύματα τέτοιων ενεργειών.

Με ανακοίνωση της η Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου καλεί τους παθόντες να αναγνωρίσουν αν ανάμεσα στο κοπάδι βρίσκονται δικά τους ζώα.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρακαλούνται όσοι πολίτες τυγχάνουν παθόντες ζωοκλοπής να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφάλειας Περάματος το οποίο ενεργεί την προανάκριση στα τηλέφωνα: 28430 22948  22812

Είτε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στο τηλέφωνο 28310 88100».

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook