Ρέθυμνο | Βρέθηκαν οι αετονύχηδες που άρπαξαν 5.000€

ρέθυμνο-βρέθηκαν-οι-αετονύχηδες-που-ά-53456

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει η παροιμία την οποία αγνόησαν οι δράστες «χρυσής» απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που είχε καταγγελθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Ρεθύμνου έφτασε στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς έχει εντοπίσει τα άτομα τα οποία χτύπησαν την πόρτα της άτυχης γυναίκας παριστάνοντας τους φίλους του γιού της.

Οι δράστες έπεισαν την 81χρονη ότι ο γιός της είχε ανάγκη χρήματα. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να την οδηγήσουν μέχρι το ΑΤΜ τράπεζας όπου έκανε ανάληψη όσων χρημάτων χρειαζόταν για να συμπληρώσει το ποσό των 5.000 ευρώ που υποτίθεται ότι είχε ανάγκη ο γιός της.

Με αφορμή μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και την κακοποίηση ηλικιωμένων από επίδοξους ληστές η Γενική Αστυνομική διεύθυνση Κρήτης είχε εφαρμόσει έκτακτα μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων, οι οποίοι αποδεικνύονται συχνά ευάλωτοι σε τέτοιου είδους απάτες.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος έρευνας ωστόσο οι αετονύχηδες εντοπίστηκαν και πρόκειται να βρεθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου παραπέμφθηκε ήδη η δικογραφία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερα άτομα τα οποία είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα στην Κρήτη αναζητώντας θύματα στην καλοστημένη απάτη τους. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλα πανομοιότυπα κρούσματα τα οποία σημειώθηκαν την συγκεκριμένη περίοδο στο νησί.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook