Πόλεμος μεταξύ των εμπόρων της Κρήτης

πόλεμος-μεταξύ-των-εμπόρων-της-κρήτης-6530

Πολεμικό το κλίμα μεταξύ Χανιωτών και Ηρακλειωτών εμπόρων τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις προχθεσινές εκλογές στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ) που συνοδεύτηκαν με άγριες αντεγκλήσεις, και ενστάσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Kαι όλα αυτά για την διεκδίκηση των 9 εδρών, και την εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου)!

Τα όσα κωμικοτραγικά έξελίχθηκαν πριν από μερικές ώρες στις εκλογές της ΟΕΣΚ που έγιναν στο Ηράκλειο, χρίζουν έρευνας, καθώς συνέβησαν περίεργες καταστάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν ή να ερμηνευθούν πάνω σε μια λογική βάση.

Ο απερχόμενος Χανιώτης Πρόεδρος της ΟΕΣΚ Γιάννης Μαργαρώνης και… κουμπάρος του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη κατέθεσε ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος, που αναμένεται να απασχολήσει σύντομα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, καθώς η έδρα της Ομοσπονδίας είναι στο Ηράκλειο.

Στις εκλογές συμμετείχαν 3 παρατάξεις η Χανιώτικη «Κρητών Εμπόριο» με επικεφαλής τον απερχόμενο Γιάννη Μαργαρώνη, την Ηρακλειώτικη «Εμπορική Ενότητα Κρήτης» με επικεφαλής τον Μανόλη Κουμαντάκη-τον επανεκλεγμένο πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου- και την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» που πρόσκειται στο ΚΚΕ και ήταν χωρίς επικεφαλή.

Οι κάλπες έβγαλαν 4-4-1 έδρες αντίστοιχα για τις παρατάξεις, ωστόσο ο κ. Μαργαρώνης στην ένστασή του υποστηρίζει ότι το ψηφοδέλτιο του πήρε τις 5 από τις 9 έδρες, ο Κουμαντάκης 3 και το ΚΚΕ μια έδρα. Ωστόσο αυτό προσκρούει στις έντονες αντιδράσεις της παράταξης Κουμαντάκη, γεγονός που έχει οδηγήσει στην εμφυλιοπολεμική σύρραξη μεταξύ εμπόρων Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης.

Ένα άλλο επίσης περίεργο γεγονός -που αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία- είναι ότι λίγο πριν την εκλογική διαδικασία, στην διάρκεια του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, το σώμα καταψήφισε (!) τον απερχόμενο Πρόεδρο Γιάννη Μαργαρώνη, και τον Ρεθυμνιώτη γραμματέα Μανόλη Ψαρουδάκη.

Ωστόσο όταν ήρθε ή ώρα της κάλπης, οι κύριοι Μαργαρώνης και Ψαρουδάκης, αν και καταψηφίστηκαν για πεπραγμένα τους… στην συνέχεια υπερψηφίστηκαν (!) δίνοντας τους 4 ή 5 τελικά έδρες, ανάλογα με την αναμενόμενη απόφαση του Πρωτοδικείου.

Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν δυναμιτίσει συθέμελα την ΟΕΣΚ η οποία καλείται τώρα να στείλει και αντιπροσώπους στην ΕΣΕΕ…

Πηγή: CretePlus.gr

One thought on “Πόλεμος μεταξύ των εμπόρων της Κρήτης

  1. Μάλιστα, αγαπητό μου πληκτολόγιο! Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα παιδία παίζει στον παιδικό σταθμό του παλιμπαιδισμού τους… Η αγωνία για την προεδρική καρέκλα είναι ομοούσια της βλακείας που διέλυσε τα πάντα: τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ναυτιλιακές εταιρίες λαϊκής βάσης, τα πάντα καμένη γη, αλλά μυαλό δε βάζομε…

    Τώρα σε διασκευή αυτών που καταψηφίστηκαν για το χθες αλλά υπερψηφίστηκαν (sic) για το αύριο, ανεβαίνει, σε διασκευή των ίδιων και με τους αυτούς πρωταγωνιστές, το θεατρικό έργο «Ο Θάνατος του Εμποράκου». Σε αυτή την εκδοχή, αν έχετε δει ή διαβάσει το έργο του Άρθουρ Μίλερ, με την επιμονή του Γουίλλυ από την Ανατολική Κρήτη και την ακάματη φροντίδα της Λίντα από την Δυτική Κρήτη, ο Μπίφ και ο Χάππυ θα βρουν το δρόμο τους προς το οριστικό λουκέτο και το έργο θα τελειώσει δίνοντας στο θεατή ένα γλυκόπικρο, αλλά και αισιόδοξο μήνυμα: Οι πολυεθνικές αλυσίδες και οι μαυραγορίτες μεγαλομπακάληδες είναι το μέλλον ετούτου του τόπου, γιατί οι δικοί μας δεν είναι άξιοι δυο γαϊδάρων άχυρα να μοιράσουν…

    Kαι κάτι ακόμα εδώ: http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/02/kanakarides.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook