«Πόλεμος» δηλώσεων Βολουδάκη – Αρναουτάκη για ΟΑΚ

πόλεμος-δηλώσεων-βολουδάκη-αρναο-35254

voloudakisΜε αμείωτη ένταση μαίνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με φόντο το νέο, ενιαίο υπερ-φορέα που θα αναλάβει όλο το »πακέτο» των υποδομών(οδικό δίκτυο-νερά κ.τ.λ) στη Κρήτη.

Με έναυσμα τις έντονες αντιδράσεις και τα »πυρά» που έχουν εκτοξευτεί από τοπικούς φορείς γύρω από τον »Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε» ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης πέρασε στην αντεπίθεση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της »KRHTH TV» ο Μανούσος Βολουδάκης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και μυθεύματα που παραπλανούν τη κοινή γνώμη.

arnaoutakisΕνώ εμφανίστηκε άκρως αιχμηρός απέναντι στο περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στον οποίο και χρέωσε ουσιαστικά »διγλωσσία». Δεδομένου , όπως τόνισε ο κ. Βολουδάκης, πως άλλη άποψη είχε για την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα όταν είχε Υφυπουργικό χαρτοφυλάκιο. Και άλλα λέει, όπως είπε χαρακτηριστικά, τώρα…

‘Ακούστηκαν φανταστικά πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ακούστηκε π.χ ότι πρόκειται για ένα έμμεσο τρόπο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας . Αναρωτιέμαι που βασίζεται αυτή η φημολογία; Για τι ξεπούλημα μιλάμε, από τη στιγμή που όλοι όσοι μετέχουν στο νέο εταιρικό σχήμα είναι φορείς του δημοσίου; Δεν υπάρχει λοιπόν παραλογισμός;’ τόνισε και πρόσθεσε:

‘Μέχρι που άκουσα το εξής επίσης παράλογο. Ότι δίνεται τέτοια αρμοδιότητα σε μία Α.Ε! Μά ο ΟΑΔΥΚ, ο ΟΑΝΑΚ που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια δεν είναι Α.Ε;’.

Ο Υφυπουργός θέλησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις και ενστάσεις των τοπικών φορέων για το γεγονός πως το πρώτο λόγο στο νέο σχήμα θα έχει το κράτος, η κεντρική εξουσία αφού θα κατέχει το 51% της διοίκησης ο κ. Βολουδάκης μίλησε για μια σημαντική εξέλιξη προς όφελος των τοπικών φορέων σε σχέση με το παρελθόν. Αφού πλέον οι δήμοι, η περιφέρεια θα έχουν έστω και όχι πλειοψηφικά λόγο για μεγάλα έργα, όπως ο ΒΟΑΚ και το φράγμα Αποσελέμη. Για τα οποία δεν είχαν κανένα λόγο ως τώρα.

Ερωτηθείς τέλος αν η αντιπαράθεση γίνεται για τις καρέκλες, ο ίδιος αρκέστηκε να σχολιάσει με νόημα: ‘Ρωτήστε αυτούς που αντιδρούν’…

Στο μεταξύ, να μη γίνει την Πέμπτη η ψήφιση της τροπολογίας για τη δημιουργία του «Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α. Ε.», ζητά με επείγουσα επιστολή του από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο Βολουδάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του μεταφέρει το μήνυμα της συνάντησης των βουλευτών, των Δημάρχων και των φορέων της Κρήτης, να μην τεθεί προς ψήφιση η τροπολογία, αλλά να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις  σε συνεργασία με την ΠΕΔ και να υπάρξει συνάντηση μεταξύ Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μ’ εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων του νησιού. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης προς τον υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη, αναφέρει:

«Αγαπητέ Υφυπουργέ

Μετά τη συνάντηση της 23ης Φεβρουαρίου με φορείς της Κρήτης αποφασίστηκε να ζητηθεί από εσάς να μη γίνει την Πέμπτη η ψήφιση της τροπολογίας για τη δημιουργία του «Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α. Ε.», αλλά να σας υποβάλουμε τις προτάσεις μας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) και να οριστεί άμεσα  μια κοινή συνάντηση μας (Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης). Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων μας μπορεί να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η οποία να   δίνει στην τοπική κοινωνία λόγο σε μεγάλα έργα, όπως αναφέρει η επιστολή σας.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook