Πως «ακούει» και εντοπίζει το περίφημο βαλιτσάκι

πως-ακούει-και-εντοπίζει-το-περίφημ-102182

valitsakiΚοριός υποκλοπών υψηλής τεχνολογίας είναι το βαλιτσάκι δώρο της CIA που έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, τόσο η ΕΥΠ, όσο και η Αντιτρομοκρατική διαθέτουν υπερυπολογιστές με ειδικό πρόγραμμα καταγραφής έως 3 εκατ. τηλεφωνικές συνομιλίες το λεπτό και ειδικό πρόγραμμα για αξιολόγηση με λέξεις-κλειδιά. Πρόκειται για τα συστήματα των νόμιμων επισυνδέσεων. Το λογισμικό και το πρόγραμμα είναι ισραηλινής προέλευσης. Η ψηφιοποίηση της ελληνικής γλώσσας και η διαδικασία ηλεκτρονικής ταυτοποίησής της έγιναν από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου.

Οσον αφορά το βαλιτσάκι, το GSM-XP όπως είναι η χαρακτηριστική ονομασία του συγκεκριμένου μηχανήματος, σύμφωνα με εξειδικευμένους ηλεκτρονικούς και τεχνικούς τηλεπικοινωνιών, ανήκει στην κατηγορία των συσκευών παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, καθώς όχι μόνο μπορεί να κάνει υποκλοπές τηλεφωνημάτων, αλλά έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει και τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS). Το κυριότερο όμως είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού του τηλεφώνου-στόχου με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων.

Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ειδικοί, για υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κοριό, ο οποίος μάλιστα μπορεί να κάνει υποκλοπές συνδιαλέξεων χωρίς να απαιτείται καν η συνεργασία-μεσολάβηση του παρόχου (εταιρεία) κινητής τηλεφωνίας. Επίσης το συγκεκριμένο μηχάνημα διαθέτει λογισμικό τελευταίας γενιάς που παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αρχείων σε υπολογιστή από απόσταση.

Το βαλιτσάκι της ΕΥΠ είναι εφοδιασμένο με λογισμικό-πρωτόκολλο MMI (Man Machine Interface – κοινής διεπαφής χρήστη), που θεωρείται το πλέον εξελιγμένο, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χειριστές του «να υποκλέπτουν τα πάντα», όπως λένε οι ειδικοί, και να αναλύουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή μεγάλο όγκο πληροφοριών και γεωγραφικών παραμέτρων. Την επικοινωνία μεταξύ του XP και του χρήστη του διευκολύνει ακριβώς το σύστημα ΜΜΙ (υλικό και λογισμικό).

 

Πηγή : real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook