Πρωτοσέλιδο όλα τα λεφτά από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» που αναδεικνύει την απόλυτη παρακμή του πολιτικού προσωπικού

πρωτοσέλιδο-όλα-τα-λεφτά-από-την-κυρι-54267

skata71

Ο τίτλος  του πρωτοσέλιδου της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», προκύπτει από το πρωτοφανές ποσοστό του 30% των Ελλήνων, που θεωρούν πως επί Χούντας ήταν καλύτερα τα πράγματα!

Νομίζουμε πως το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, και όπως ορθά σημειώνει και ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Χάρης Οικονομόπουλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, θα πρέπει να επανεξετάσουμε από ποιόν κινδυνεύει πραγματικά η Δημοκρατία, όπως την βιώσαμε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης…

Αφού το…δόγμα Βαμβακούλα -πρόεδρε να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντε, έξη άτομα- υιοθετούν στην κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη.

Τα δύο μικρά κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό επιδιώκουν με εκβιαστικό τρόπο να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στη κυβέρνηση θεωρώντας ότι με την αλλαγή της ποσόστωσης θα τακτοποιήσουν περισσότερα στελέχη τους αυξάνοντας παράλληλα την επιρροή τους στην κομματική πελατεία αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης είναι το νέο μοντέλο που αναγκαστικά λανσάρουν στο Μαξίμου για δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών. Δηλαδή για να ικανοποιήσουν τον κυρ’ Φώτη και τον κυρ’ Βαγγέλη θα κάνουν μπάχαλο ολόκληρη την κυβέρνηση.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα προκαλέσουν την κοινωνία που βρίσκεται ήδη στα κάγκελα με αποτέλεσμα το πολιτικό σύστημα να κινδυνεύσει να χάσει και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας

Γιατί όταν ο κόσμος πεινάει στη κυριολεξία και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το ρεύμα δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να σφυρίζει αδιάφορα και να προκαλεί αυξάνοντας το πολιτικό προσωπικό το οποίο διατηρεί ακόμα τα προνόμια.

Είναι ξεκάθαρο πως περισσότεροι υπουργοί σημαίνουν περισσότερες σπατάλες με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Και το νέο κύμα τακτοποίησης των γνωστών κομματόσκυλων δεν θα το αγγίζει η κρίση αφού κάθε νέο μέλος της κυβέρνησης θα κουβαλάει μαζί του μια κουστωδία από συμβούλους, άνδρες ασφαλείας και όλα τα γνωστά προνόμια που εξασφάλισε διαχρονικά το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Αύξηση του κόστους διακυβέρνησης σε περίοδο χρεοκοπίας ισοδυναμεί με διαφθορά και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσει ο κόσμος. Εφτασε η ώρα να αντιδράσουν δυναμικά οι πολίτες στο πάρτι που στήνει το πολιτικό σύστημα προκαλώντας το λαό.

Η αντίδραση αυτή σε πρώτη φάση πρέπει να εκφραστεί απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέγεθος της αντίδρασης μπορεί να συνεφέρει το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα γιατί διαφορετικά πολύ σύντομα θα έχουμε τον δικό μας Πέπε Γκρίλο.

skata7

Πηγή: lykavitos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook