Πρωτοπαπαδάκης για όλα …

πρωτοπαπαδάκης-για-όλα-4886

Την δική του, εκδοχή για το θέμα που έχει ανακύψει στο Δήμο Χανίων, αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, εξέθεσε μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Όπως υποστήριξε, «ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαπάκος, δεν έχει δίκιο που φωνάζει για τα χρήματα, άλλα όσο πιο πολύ φωνάζει κανείς στις μέρες μας, τόσο πιο πολύ ακούγεται.

Για το αποτέλεσμα όμως, δεν είμαι σίγουρος, καθώς τα στοιχεία που εκτέθηκαν κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου προχθές, ήταν πλήρως αποκαλυπτικά και κατατοπιστικά και νομίζω ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Δήμο.

Τον περασμένο Μάιο, είχαμε πάρει την απόφαση να διενεργηθεί διαγωνισμός, (στις 30 Ιουνίου) για τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως όπως όλοι θα θυμούνται, η χώρα τότε, βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Η έννοια του διαγωνισμού, υπήρχε πάντα στο μυαλό μας, παρά το γεγονός ότι από το νόμο, δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουμε διαγωνισμό. Ο νόμος, ορίζει την βέλτιστη εξασφάλιση και αξιοποίηση, των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου.

Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσω ότι, τον περασμένο Μάϊο, με την χώρα σε προεκλογική τροχιά και τις φήμες, πως το τραπεζικό της, σύστημα καταρρέει, ο Δήμος, εμπιστευόμενος όλες τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Νομό, τοποθέτησε σε κάθε τραπεζικό όμιλο, ένα ποσό, θέλοντας να δώσει ένα έναυσμα στους συμπολίτες μας, να εμπιστεύονται τις τράπεζες τις χώρας και να μην βγάζουν τις καταθέσεις τους, στο εξωτερικό, καθώς κάτι τέτοιο είναι άτοπο.

Νομίζω, ότι το αποτέλεσμα, μας δικαιώνει, αφού δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις τράπεζες.

Το μοναδικό κριτήριο για την διενέργεια διαγωνισμού, που επικαλείται ο Γιώργος Τσαπάκος, είναι το επιτόκιο, άρα όλα τα χρήματα θα πήγαν σε μια τράπεζα και σε καμία άλλη. Επίσης, με το να μοιραστεί το ποσό, σε διαφορετικές τράπεζες, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος, μιας ενδεχόμενη τραπεζικής κατάρρευσης.

Επιπλέον, η έκθεση των ορκωτών λογιστών που διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και εστάλη στον κ. Τσαπάκο, δικαιώνει τις θέσεις μας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: Εκτιμάμε ότι σε αυτές τις συνθήκες, η δέσμευση των χρημάτων σε μια τράπεζα, ακόμη και αν εξασφάλιζε το μεγαλύτερο επιτόκιο δεν θα ήταν συμβατή με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης. Αν σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα, βεβαίως και θα κάνουμε διαγωνισμό.»

Ερωτηθείς, για τις απευθείας αναθέσεις έργων, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, απάντησε πως, «δεν έχουμε πολλές απευθείας αναθέσεις αναλογικά με το μέγεθος του Δήμου. Όλες οι διαδικασίες, περνάνε από το δημοτικό συμβούλιο και επίσης ο κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτει την προσφορά του, στην οικονομική υπηρεσία του δήμου. Δεν έχουμε σπάσει ούτε ένα έργο σε 15.000 ευρώ.»

Στο μεταξύ, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, έκανε λόγο και για το γήπεδο των Περιβολίων, το οποίο, όπως υποστήριξε, «κατασκευάστηκε με δυο δημόσιους ανοιχτούς διαγωνισμούς, οι οποίοι έχουν περάσει από προσυμβατικό έλεγχο και ο οποίος ακόμη είναι στην φάση της πληρωμής. Έως ότου ολοκληρωθεί η πληρωμή του, δεν μπορεί να γίνει απολογισμός.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος Χανίων, δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση με τον κ. Μανόλη Μαθιουλάκη, αλλά με τον ανάδοχο του έργου κ. Παυλιουδάκη.

Σε ότι αφορά, τον προϋπολογισμό  του έργου, πρέπει να διευκρινίσω ότι,  είναι μια σύμβαση για το στέγαστρο συνολικού ύψους 310 χιλιάδων ευρώ και μια άλλη σύμβαση, που αφορά τα οικοδομικά έργα, επίσης 310 χιλιάδων ευρώ και ένα έργο αυτεπιστασίας της απέναντι κερκίδας, το οποίο υλοποίησαν τα συνεργεία του δήμου. Στο περίπου, μπορώ να πω ότι ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται, στα 840.000 ευρώ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook