Προ των πυλών η επιστράτευση των καθηγητών | Video

προ-των-πυλών-η-επιστράτευση-των-καθηγ-33461

Με την κάλυψη του νόμου περί έκτακτων αναγκών εντός των επόμενων ημερών και πριν την έναρξη των πανελλαδικών η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επιστράτευση των καθηγητών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διεξαχθούν απρόσκοπτα και ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις. «Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους» δήλωσε με νόημα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας «η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες», ενώ διαβεβαίωσε ότι η «κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το κοινωνικό συμφέρον, δηλαδή την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και ηρεμία των μαθητών».

Νωρίτερα και μετά από μία ταραχώδη συνεδρίαση υπερψηφίστηκε με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά (ΕΣΑΚ ΔΕΕ παράταξη του ΚΚΕ) από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το απεργιακό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που θα τεθεί υπό την κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ προτείνεται:

-24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και

-πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24/5.

Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ΕΛΜΕ στις 14/5 ημέρα Τρίτη και Γ.Σ. Προέδρων την Τετάρτη 15/5.

Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ξεκινήσει η απεργία, θα ξαναγίνουν Γ.Σ. έως τις 24/5 για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook