Προτεραιότητα της Περιφέρειας η οδική ασφάλεια της Κρήτης – Εγκαινίαστηκε η Γέφυρα Ροδακίνου

προτεραιότητα-της-περιφέρειας-η-οδικ-99042

rodakino dromosΗ προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η οδική ασφάλεια, η τοπική ανάπτυξη στο νησί όπου πραγματοποιούνται ήδη 500 έργα από το ΕΣΠΑ και προετοιμαζόμαστε για τα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας σήμερα στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου στο δήμο Αγ. Βασιλείου δυο σημαντικά οδικά έργα 3 εκ. περίπου ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα των έργων υποδομής και  τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην τοπική ανάπτυξη, στην ασφάλεια των κατοίκων, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού, στην εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας με την υλοποίηση των έργων κ.α.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης δίνοντας έμφαση στην προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ ανέφερε ότι , ήδη έχουν προετοιμαστεί δέκα μελέτες για έργα υποδομής στο Ρέθυμνο, και ότι «στόχος της Περιφέρειας είναι στην νέα προγραμματική περίοδο μέχρι την Άνοιξη , να είμαστε έτοιμοι με 50 μελέτες για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλάνο».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια δυο οδικών έργων, στο Ροδάκινο και στο Σπήλι αντίστοιχα. Πρόκειται για τα έργα:

«Κατασκευή νέου οδικού τμήματος Κάτω Ροδάκινο – Άνω Ροδάκινο (Γέφυρα

Ροδακίνου προϋπολογισμού 1.930.000 ευρώ )  και  «Αποκατάσταση κατολίσθησης με κατακόρυφη συστοιχία φρεατοπασσάλων στη θέση ‘Καψαλές’ Σπηλίου της Επαρχιακής Οδού 3 προϋπολογισμού 930.000 ευρώ».

Η τελετή των εγκαινίων έγινε από τον Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή του βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, του δημάρχου Αγ. Βασιλείου Γιάννη Πιπεράκη, του π. νομάρχη Γιώργου Παπαδάκη, περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων τεχνικών υπηρεσιών και κατοίκων.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των δυο έργων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών, την τοπική ανάπτυξη και ευχαρίστησαν τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες για την συνεργασία τους. Στο Ρέθυμνο όπως είπε η κ. Λιονή υλοποιούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα έργα υποδομής  ύψους 120 εκ. ευρώ, και ήδη προετοιμαζόμαστε με τα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη την αντιπεριφερειάρχη και όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των έργων.  Ο ίδιος τόνισε την σημαντικότητα των δυο έργων, λέγοντας  ότι το οδικό έργο-γέφυρα στο Ροδάκινο συνδέει το νότιο Ρέθυμνο με τα Σφακιά Χανίων ενώ το έργο στο Καψαλέ Σπηλίου αποκαθιστά πλήρως την οδική ασφάλεια από τα πολλά προβλήματα του παρελθόντος.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή επισκέφθηκαν επίσης τα υπό κατασκευή έργα που προχωρούν στον κάθετο οδικό άξονα «Πάλε-Αγκουσελιανά-Σελλιά» που αφορούν νέα χάραξη και βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

 

Πηγή : goodnet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook