Προσοχή… Μπαίνουν σε λειτουργία οι κάμερες στην Εθνική οδό

προσοχή-μπαίνουν-σε-λειτουργία-οι-κά-114031

radarΜετά από πέντε και πλέον έτη αχρηστίας και φθοράς, τα φωτογραφικά ραντάρ κατά μήκος του ΒΟΑΚ, θα πάρουν σύντομα φωτιά. Η λειτουργία τους επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών η οποία υπαγορεύει πως η αποκατάσταση των ζημιών στις βάσεις που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Για την τοποθέτηση των βάσεων δαπανήθηκαν περίπου 480 χιλιάδες ευρώ, που έμειναν κυριολεκτικά στο βρόντο.

Εκ των υστέρων και αφού τοποθετήθηκαν πανηγυρικά διαπιστώθηκε ότι στο έργο δεν προβλέφθηκε τρόπος σύνδεσης του δικτύου με την εποπτεύουσα αρχή, τα Τμήματα Τροχαίας δηλαδή ενώ ακολούθησαν και προσφυγές για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αν και νομικά το θέμα λύθηκε, η λειτουργία του συστήματος παρέμεινε αδύνατη καθώς στο μεταξύ πολέμιοι των καμερών φαίνεται πως κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του δικτύου. Το υπουργείο μεταφορών και ουσιαστικά οι ίδιοι οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν χρυσό τον τραγέλαφο του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου το σύστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Ο Σύλλογος ΠΡΟΤΑ, έχει καταθέσει εδώ και τρία χρόνια μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Χανίων ζητώντας να καταλογιστούν ευθύνες σε κάθε αρμόδιο κρατικό παράγοντα τόσο για την οικονομική ζημιά όσο κυρίως για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στο διάστημα που το σύστημα έμεινε ανενεργό.

Στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί φαίνεται να συμφωνούν με τη λειτουργία του συστήματος καθώς αποτελεί ίσως το ύστατο μέσο πρόληψης των σοβαρών δυστυχημάτων και των επιπτώσεων τους που οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα.

Πηγή: neakriti

 

2 thoughts on “Προσοχή… Μπαίνουν σε λειτουργία οι κάμερες στην Εθνική οδό

  1. Τα ίδια παντελακη μου τα ίδια παντελή μου, η συνήθης καραμέλα τις υπερβολικής ταχύτητας δεν αλλάζει. Όλοι ξέρουμε κατά βάθος ότι οι κάμερες θα ενεργοποιηθούν μόνο και μόνο για εισπρακτικό σκοπό. Αν κόπτονταν για τις ζωές μας θα έφτιαχναν και καλύτερους δρόμους ,και όχι αυτή την καρμανιόλα που τολμάνε και την αποκαλούν και εθνική οδό

  2. Η πρόληψη δεν γίνεται μετά το ατύχημα υπερβολικής ταχύτητας με την επίδοση του προστίμου. Η πρόληψη γίνεται με κυκλοφορία οχημάτων της τροχαίας στο οδικό δίκτυο. Λυπάμαι για την αδόκιμη δημοσιογραφία σας. Τυφλώνει αντί για φώτιση. Αυτοί είστε μαζί θα ζήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook