Προκλητική καμπάνια ρούχων με τίτλο «Γίνε ο σκλάβος μου» | Photos

προκλητική-καμπάνια-ρούχων-με-τίτλο-62600

Γκλάμουρ η σκλαβιά; Αυτό αφήνει να εννοηθεί μια σειρά από φωτογραφίες με τίτλο «Βe my slave (Γίνε ο σκλάβος μου) που παρουσιάζει σειρά ρούχων της πακιστανής σχεδιάστριας Aamna Aqeel.

slave3

Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Diva και δείχνουν ένα λευκό μοντέλο και ένα μαύρο παιδί που είναι ο σκλάβος της αφού άλλοτε της κρατάει μια ομπρέλα, της μεταφέρει την τσάντα και ξαπλώνει στα πόδια της.

Η σειρά φωτογραφιών προκάλεσε σάλο στο Πακιστάν και σε άρθρα του πακιστανικού Τύπου αναφέρεται ότι πρόκειται για ρατσιστικές και αποικιοκρατικές ιδέες.

Η ίδια η σχεδιάστρια αρνείται ότι το θέμα της έχει την παραμικρή ρατσιστική αιχμή και δικαιολογεί την επιλογή της λέγοντας ότι «το παιδί δούλευε σε ένα πάρκινγκ και ήθελε κάποια δουλίτσα».

Ωστόσο η κριτική από τον Τύπο εντάθηκε και η πακιστανή σχεδιάστρια αναγκάστηκε να δηλώσει ότι με τις εικόνες αυτές ήθελε να κάνει γνωστή στον κόσμο την παιδική εργασία που ανθεί στο Πακιστάν. Ωστόσο στο facebook αποδεικνύεται ότι η σχεδιάστρια απέτυχε στον στόχο της, αν ήταν αυτός, γιατί ο λογαριασμός της γέμισε επικριτικά σχόλια όπως «ανεύθυνο», «άρρωστο», «αηδιαστικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της μόδας γνωρίζει παρόμοιο κρούσμα αφού τον περασμένο Μάρτιο η φίρμα Mango είχε προκαλέσει σκάνδαλο βάζοντας προς πώληση στο ίντερνετ μια σειρά κοσμημάτων με την ονομασία «Esclave» και στη συνέχεια την απέσυρε λέγοντας ότι πρόκειται για λάθος μετάφραση.

Πηγή: iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook