Προκαταβολικά έξι συντάξεις… αντί τρεις

προκαταβολικά-έξι-συντάξεις-αντί-τρ-7740

Μια βαθιά ανάσα για όσους υποβάλλουν αίτημα για σύνταξη θα αποτελέσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο.

Με το υπάρχον καθεστώς όσοι κάνουν τα χαρτιά τους για σύνταξη παίρνουν προκαταβολικά συντάξιμες αποδοχές τριών μηνών.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν προκαταβολικά ποσό ίσο με έξι συντάξεις.

Σημειώνεται πως για τους ανθρώπους που περιμένουν ως και 11 μήνες η έλλειψη εσόδων αποτελεί βασικό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη – σχετικά με την καθυστέρηση απονομής συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – επισήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση σύντμησης του χρόνου απονομής των συντάξεων, ενώ και στο επόμενο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα περιλαμβάνονται ανάλογες ρυθμίσεις.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, αλλάζει και ο τρόπος καταβολής των συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο σύστημα, που θα αφορά κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα εξυπηρετείται καλύτερα η λειτουργία της ενιαίας αρχής πληρωμών και θα εντοπιστούν εγκαίρως οι συνολικές αποδοχές των συνταξιούχων από κάθε πηγή, ώστε να επιβληθούν και οι νέες μειώσεις που κυμαίνονται από 5 έως και 20% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στην πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου που καταβάλλονται στο τέλος Δεκεμβρίου ή στις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook