«Ποτέ την Κυριακή» | Απαντά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

ποτέ-την-κυριακή-απαντά-η-ομοσπονδί-13493

Την αντίθεσή της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράφει τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις κωμοπόλεις, τα κεφαλοχώρια και τα χωριά της Κρήτης, επισπεύδει την εξόντωση των μικρών καταστημάτων των εμπορικών κέντρων και σφραγίζει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού.

Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό τη μικρομεσαία επιχείρηση, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή, μέσα στην κρίση και σε περίοδο βαθιάς ύφεσης.Με αυτές τις μεθοδεύσεις άραγε θα έρθει η ανάπτυξη;

Αυτό που λείπει από την αγορά είναι οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων; Ή τα χρήματα; Mε την ανεργία στο 27%, με μισθούς πείνας που δεν αρκούν ούτε για τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης, οι καταναλωτές χρειάζονται τις Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα;

Aφού πρώτα εξαθλιώσατε τους εργαζομένους, κλείσατε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τώρα έρχεστε να μας αποτελειώσετε. Να διαλύσετε ότι απέμεινε όρθιο.

Να διαλύσετε την ελληνική οικογένεια, την κοινωνική συνοχή, τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παραχωρήσετε όλο τον εμπορικό τζίρο στις λίγες και εκλεκτές σας πολυεθνικές.

Σας καλούμε να επιδιώξετε άμεσα  διάλογο με τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να ακούσετε τις προτάσεις και τις θέσεις μας και όχι μονομερώς να αποφασίζετε εσείς για τον αφανισμό μας.

Να γνωρίζετε ότι θα μας βρείτε απέναντι σας, σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε τις παράλογες προθέσεις του Υπουργείου σας και οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές.

Και ως πρώτη αντίδραση μας, σας ενημερώνουμε και ενημερώνουμε και τους Εμπόρους και το Καταναλωτικό κοινό της Κρήτης, ότι τα καταστήματα της Κρήτης, θα είναι ανοιχτά μόνο την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Καμία άλλη Κυριακή του χρόνου. Η Κυριακάτικη αργία, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook