Πλοίο «ρεζέρβα» ζητούν αγρότες και δημαρχαίοι στην Κρήτη.

πλοίο-ρεζέρβα-ζητούν-αγρότες-και-δη-27877

karaviΝομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει πλοίο επιφυλακής, το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα θα μεταφέρει τα ευπαθή προϊόντα στις αγορές, ζητούν φορείς δήμαρχοι και αγρότες της Κρήτης από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, μετά και την απεργία της ΠΝΟ.

Με επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης ζητά να ισχύει η πρόβλεψη της επιφυλακής όπως προβλέπεται σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν απεργίες και κινητοποιήσεις.

«Την απόφαση αυτή αιτιολογεί το τεράστιο οικονομικό κόστος που προκύπτει για χιλιάδες οικογένειες που εργάζονται σκληρά στον αγροτικό χώρο. Η απώλεια του εισοδήματος τους στην περίοδο κρίσης που βιώνουμε, οδηγεί όχι μόνο σε οικονομική αλλά και σε κοινωνική καταστροφή και πλήττεται το δημόσιο και εθνικό συμφέρον εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που καταγράφονται σε βάθος χρόνου.

Στο παρελθόν μετά από αντίστοιχα φαινόμενα όσα προϊόντα δεν καταστράφηκαν πλήρως, πωλήθηκαν σε τιμές που δεν κάλυπταν ούτε το 30% του κόστους παραγωγής, ακυρώθηκαν συμφωνίες με ρήτρες σε βάρος του συνόλου των εμπλεκομένων στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων και χάθηκαν αγορές της Ευρώπης οριστικά, εξαιτίας αθέτησης συμφωνιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook