Επιτέλους… Πλατανιάς- Skoda Ξάνθη 3-0

επιτέλους-πλατανιάς-skoda-ξάνθη-3-0-114122

plataniasΈπειτα από τρεις αγωνιστικές ανομβρίας ο Πλατανιάς επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες επικρατώντας της Skoda Ξάνθης (3-0) με τέρματα των Γουνδουλάκη (πεν. 47′), Τετέ (65΄) και Τόρες (71′).

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μετά από ένα ανιαρό πρώτο ημίχρονο χωρίς συγκινήσεις πάτησε γκάζι στην επανάληψη πετυχαίνοντας τρία γκολ κόντρα στην Skoda Ξάνθη.

Η ομάδα των Χανιών εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυντικών των φιλοξενούμενων φτάνοντας στην επικράτηση σε διάστημα 24 λεπτών.

Ο Πλατανιάς με αυτή τη νίκη του έφτασε τον ΟΦΗ στην 14η θέση με 15 βαθμούς. Τούτη ήταν η πρώτη ήταν για την Skoda Ξάνθη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Καρσιώτης, Ευθυμιάδης, Θάνος

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Φαϊσκα, Ιντζίδης, Φερνάντες (84′ Δημήτρης), Τετέ, Αγκιλέρα,

Μπέλιτς, Γουνδουλάκης (Σιώπης 52′), Κάταϊ, Τόρες (79′ Μπεριάν).

Skoda Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (69′ Ράνος), Βασιλακάκης, Κάλβο (51′ Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι (82′ Νάκας), Σολάρι.

Γκολ: Γουνδουλάκης 47′

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας 40′, Σολτάνι (41′),

Η αναμέτρηση

Σε ρεσιτάλ λαθών εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια, δείγμα της νευρικότητας και των δύο ομάδων. Συνολικά τέσσερις τελικές προσπάθειες με τους Ακρίτες να απειλούν περισσότερο.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 31′ όταν ο Σολάρι μετά από σέντρα ακριβείας του Κάλβο από δεξιά, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ. Νωρίτερα (29′) το σουτ του Κάλβο δεν βρήκε στόχο.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις μπήκαν οι Κρητικοί στην επανάληψη. Στο 47′ ο Μπέλιτς ανατράπηκε από τον Βασιλακάκη. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι, με τον Φανούρη Γουνδουλάκη να σημαδεύει σωστά ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στο 64′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσέμα κατάφερε να αποκρούσει εντυπωσιακά το πλασέ που επιχείρησε ο Κατάι.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τετέ έπειτα από κόρνερ του Μπέλιτς νίκησε με κεφαλιά τον γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης γράφοντας το 2-0.

Τούτο ήταν το πρώτο γκολ του Γκανέζου μέσου στο πρωτάθλημα. Ο Πλατανιάς έκανε τα τέρματα του τρία στο 71′. Ο Μπέλιτς έκανε την σέντρα για τον Κατάι το σουτ του οποίου προσέκρουσε στο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας ο Τόρες διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις όμως το πλάσε του Μπέλιτς σε τετ-α-τετ με τον Τσέμα πέρασε άουτ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Νίκολα Μπέλιτς ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στον αγώνα. Ο 30χρονος Σέρβος ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Πλατανιάς, από δικό του κόρνερ έγινε το 2-0, ενώ είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ.

Η απογοήτευση 

Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μάουρερ έδειχνε να αποσυντονίζεται μετά το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό πως στη φάση του 2-0, ο Τετέ δεν χρειάστηκε καν να πηδήξει για να σκοράρει με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας.

 

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook