Περιφέρειες ανάπτυξη και Ε.Σ.Π.Α.

περιφέρειες-ανάπτυξη-και-ε-σ-π-α-2041

Tις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και την πολιτική του θέση για το ρόλο των αιρετών Περιφερειών στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού τους και στην υλοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων, επεσήμανε χθες (19/10) στον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την ομιλία του στην τεχνική συνάντηση για το ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020, που έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο κ. Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσία και των δεκατριών περιφερειαρχών της χώρας, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική αυτονομία των αιρετών Περιφερειών, που έχουν την αρμοδιότητα και την ευθύνη του Περιφερειακού Σχεδιασμού της περιοχής τους και τόνισε:

«Ας αφήσουμε τις πολυπλοκότητες του παρελθόντος. Μετά από 30 χρόνια προγραμμάτων, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο: το κάθε επίπεδο διακυβέρνησης ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης- πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι στο μέλλον, ο μόνος αξιόπιστος σχεδιασμός μπορεί αν διαμορφωθεί σε περιφερειακό επίπεδο, με τήρηση των κανονισμών και στο πλαίσιο των εθνικών προτεραιοτήτων και πολιτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook