Περιφέρεια και Δήμοι μπλοκάρουν την ίδρυση ΟΑΚ | Βολουδάκης: Μοναδική ευκαιρία για την Κρήτη ο Οργανισμός

περιφέρεια-και-δήμοι-μπλοκάρουν-την-ί-34698

perifereia kritis ktirioΔεν συμφωνούν οι Φορείς της Κρήτης με την συνένωση των δύο οργανισμών ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η ίδρυση του νέου Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Η συζήτηση για τον Ο.Α.Κ. επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Βουλή, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Περιφέρεια Κρήτης, εκφράστηκαν διαφωνίες από την πλευρά των αυτοδιοικητικών με πρόσχημα όπως υποστήριξαν την ιδιωτικοποίηση των νερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής,«από την σύσκεψη προέκυψε η συγκρότηση κοινού μετώπου για την τοπική ανάπτυξη αλλά και «μπλόκο» ώστε να μη συζητηθεί στην βουλή την Πέμπτη, όπως πιθανόν αναμένεται, η αιφνίδια τροπολογία για τον υπό σύσταση Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.»

Από το Νομό Χανίων την διαφωνία τους, σχετικά με το ρόλο και την δράση του νέου Οργανισμού εξέφρασαν ο θεματικός Περιφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο οποίος υποστήριξε πως, «θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα διαβούλευσης από την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, ούτως ώστε να συζητηθούν μία σειρά από συγκεκριμένα σημεία που αφορούν τον ΟΑΚ».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ, Γιάννης Μαλανδράκης, σημείωσε πως, «θα πρέπει πρώτα να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση η τροπολογία που προωθείται με σχέδιο Νόμου πριν συζητηθεί στην Βουλή».

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Ξυνίδης, τόνισε πως, «δεν συμφωνούμε με την τροπολογία, τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά. Με τέτοιες τροπολογίες, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ ο Βόρειος Οδικός Άξονας».

voloudakisEgovΑπό την πλευρά του, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, για τον οποίο αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» η ίδρυση του νέου Οργανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε ότι,«ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα αποτελέσει μία μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για όλη την Κρήτη.

Το κράτος, θα συμμετέχει στην σύσταση του ΟΑΚ κατά 51% ενώ το 49% θα μοιραστεί ανάμεσα στους παλαιούς μετόχους ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook