Πεζοδρομείται η Ποτιέ | Έργα σε Εισοδίων – Αγίων Δέκα – Δωροθέου Επισκόπου – Καραολή & Δημητρίου

πεζοδρομείται-η-ποτιέ-έργα-σε-εισοδίω-55064

xania11Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 από τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και τον ανάδοχο εργολάβο, στο Δημαρχείο Χανίων, η σύμβαση για την εκτέλεση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 ) έργου «Πεζοδρόμηση – Διαμόρφωση & Διαμόρφωση οδού Εισοδίων – Αγίων Δέκα – Δωροθέου Επισκόπου – Παρόδων αυτών – Καραολή & Δημητρίου» παρουσία των αντιδημάρχων Νικόλαου Ξυνίδη, Εμμανουήλ Κεμεσίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

skoulakis potie

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων «ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 754.550,00€ και σε αυτό προβλέπεται η εκτέλεση δύο υποέργων:

Το 1ο Υποέργο αφορά την εκτέλεση εργασιών στην οδό Ποτιέ η οποία και πεζοδρομείται, στο τμήμα της οδού Καλλινίκου Σαρπάκη μεταξύ των οδών Ποτιέ και Χρυσάνθου Επισκόπου, στην οδό Εισοδίων, στην οδό Αγίων Δέκα, στο τμήμα της οδού Δωροθέου Επισκόπου μετά τη συμβολή της με την οδό Καλλινίκου Σαρπάκη, σε όλες τις παρόδους μεταξύ των παραπάνω δρόμων καθώς και στην οδό Καραολή & Δημητρίου.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

  •  Εκσυγχρονισμός και συμπλήρωση του δικτύου ομβρίων.
  •  Κατασκευή κεντρικού δικτύου οπτικών ινών.
  •  Πλακόστρωση όλης της περιοχής με φυσικές πλάκες και κυβόλιθους.
  •  Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και λοιπού αστικού εξοπλισμού.
  •  Οδεύσεις τυφλών

Το 2ο Υποέργο αφορά την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή επέμβασης και θα εκτελεστεί από την Δ.Ε.Η. Χανίων (νυν ΔΕΔΔΗΕ) μετά από σχετική Σύμβαση που έχει ήδη υπογράψει με τον Δήμο Χανίων από τις 30/11/2012 με την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του υποέργου από το ΕΣΠΑ.

Το καινούργιο πρόσωπο της Παλιάς Πόλης

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Παλιά Πόλη των Χανίων, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις-αναπλάσεις που υλοποίησε πέρυσι ο Δήμος στην περιοχή του Κάτωλα – με την πεζοδρόμηση των οδών Τσουδερών – Μουσούρων και Χρυσάνθου Επισκόπου – και σε συνδυασμό με τα έργα που εκτελούνται από τη Δημοτική Αρχή στο κεντρικό και στο δυτικό τμήμα της Παλιάς Πόλης θα συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη αλλά και στην προστασία της συγκεκριμένης περιοχής» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης για να καταλήξει πως «το καινούργιο πρόσωπο της Παλιάς Πόλης θα έχει «αποκαλυφθεί» μέχρι το τέλος του 2014 οπότε και εκτιμούμε πως θα έχουν ολοκληρωθεί, σχεδόν στο σύνολο τους, τα εν λόγω έργα πνοής και ανάπτυξης για την Παλιά Πόλη δίνοντας άλλη πνοή στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας και αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook