Πατέρας Λαζαρίδη | «Μου τηλεφώνησε τρεις φορές ο Άδωνις και μου είπε ότι το θέμα λύθηκε»

πατέρας-λαζαρίδη-μου-τηλεφώνησε-τρε-119139

lazaridis«Μου τηλεφώνησε τρεις φορές ο υπουργός Υγείας και μου είπε ότι το πρόβλημα λύθηκε» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πατέρας του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, που τραυματίσθηκε σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης τον Νοέμβριο του 2007.

Οι τραγικοί γονείς του ειδικού φρουρού έλαβαν ένα χαρτί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, με το οποίο τους ζητά πίσω εντόκως 14.680 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για τα έξοδά τους, όταν συνόδευσαν τον τραυματισμένο εν ώρα καθήκοντος γιο τους στο κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ.

Οπως φαίνεται η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τηλεφώνησε ο ίδιος στον πατέρα του άτυχου παιδιού προκειμένου να τον διαβεβαιώσει ότι η οικογένεια δε θα χρειασθεί να επιστρέψει χρήματα.

Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίστηκε: «Ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε την μετάβαση στο εξωτερικό του ιδίου και του συνοδού του προκαταβολικά με το ποσό των 390.000 ευρώ  τόσο για την νοσηλεία όσο και για τα έξοδα διαμονής.

Μετά το πέρας της νοσηλείας και την εκκαθάριση των δαπανών, εκκρεμούσε το ποσό των  14.680 ευρώ, για το οποίο δεν δόθηκαν στον ΟΠΑΔ παραστατικά, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Η Διεύθυνση Οικονομικού του ΟΠΑΔ απέστειλε στις 11/3/2011 ατομική ειδοποίηση προκειμένου να δικαιολογηθεί ή να επιστραφεί το ποσό από την οικογένεια. Στην συνέχεια με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση η ίδια η Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη μέσω Δ.Ο.Υ. με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος των υποθέσεων νοσηλείας του ΟΠΑΔ παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η όποια παρέμβαση του θα στηρίζεται στη νομιμότητα αλλά και στην ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει για την περίπτωση του άτυχου ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά την ώρα του καθήκοντος του».

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook