Παραιτήθηκαν οι δήμαρχοι Άγ. Νικολάου και Ιεράπετρας για το σχέδιο “Αθηνά”

παραιτήθηκαν-οι-δήμαρχοι-άγ-νικολάου-40478

DIMARXOI LASITHIOUΤις παραιτήσεις τους απέστειλαν χθες Παρασκευή, στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, σε συνέχεια της απόφασης παραίτησης των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων του Λασιθίου, που είχε ληφθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις τους στις 6 Μαρτίου 2013, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον νομό.Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της 6ης Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά», γιατί, όπως αναφέρει, εξαφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και γενικότερα ο νομός Λασιθίου από τον χάρτη ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντίθεση μάλιστα με την υπόλοιπη Κρήτη.

Στο ίδιο πνεύμα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρει: «Εξουσιοδοτούμε τον δήμαρχο να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».

Κείμενο παραίτησης του δημοτικού συμβουλίου:

Το ζητούμενο είναι να εκφραστεί ξεκάθαρα η κατακραυγή της κοινωνίας. Συνεπώς κανένας δεν έχει ρόλο την επόμενη μέρα, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Είμαστε εδώ για το συμφέρον του τόπου και θα αποδείξουμε πως δεν παίζουμε μικροκομματικά παιχνίδια, ούτε κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Αυτή είναι η ώρα που κρινόμαστε όλοι.

Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρώτος ο Δήμαρχος δείχνει το δρόμο.

Την ίδια ώρα, συνεχίστηκε η κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook