Παραίτηση ΒΟΜΒΑ Κοτζαμιχάλη από τη δημοτική παράταξη Σκουλάκη

παραίτηση-βομβα-κοτζαμιχάλη-από-τη-δη-100873

 

Μανώλης Σκουλάκης – Μιχάλης Κοτζαμιχάλης

skoulakis kotzamixalisΤο χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, του οποίου η τελευταία πράξη παίχτηκε σήμερα με την κοινοποίηση της παραίτησης του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Κοτζαμιχάλη από την παράταξη του δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη «Χανιά ο δήμος μας αλλάζει».

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κοτζαμιχάλης είχε παραιτηθεί τον Απρίλιο του 2013 από  την θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, δες ΕΔΩ.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης:

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση Προς το Δήμαρχο Χανίων και το Δ.Σ Χανίων

Κύριε Δήμαρχε, Κύρια Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από την θέση του συμβούλου της πλειοψηφήσας παράταξης ‘Χανιά ο δήμος μας αλλάζει‘. Οι λόγοι της παραίτησης μου αναφέρονται παρακάτω.

Σας θυμίζω κάποια σημεία της προεκλογικής μας εκστρατείας: 9+1 λόγοι να επιλέξουν τη δημοτική μας παράταξη!

“Για να διαμορφώσουμε έναν Δήμο αποκεντρωμένο και ισόρροπα ανεπτυγμένο, αντάξιο των προσδοκιών όλων των συμπολιτών μας, με ανθρώπινο και φιλικό πρόσωπο, που θα στηρίζει τη καθημερινότητα μας.

Έναν Δήμο ανοιχτό, που θα ανήκει σ’ όλους τους πολίτες και θα προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική, ασφάλεια, σιγουριά και ίσες ευκαιρίες σε κάθε πολίτη ξεχωριστά…»

Και ρωτάω:

Ποιος αποκεντρωμένος δήμος; Όταν όλα γυρίζουν γύρω από την Οδό Κυδωνίας και τα στενά της; Που είναι το ανθρώπινο, φιλικό πρόσωπο που θα στηρίζει την καθημερινότητα στους περιαστικούς δήμους όταν έχουν την εικόνα εγκατάλειψης; 

Το 2013 είχαμε πει ότι θα είναι η χρονιά… των περιαστικών δήμων…  Αλήθεια… που είναι τα μεγάλα έργα στη Σούδα, στο Ακρωτήρι, στη Νέα Κυδωνία, στα Κεραμειά και στο Θέρισο;

Γιατί μάταια 3 χρόνια περιμέναμε εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  αλλά και οι κάτοικοι τους. Για του λόγου το αληθές… μία βόλτα αποδεικνύει περίτρανα όσα αναφέρω.

Όταν ξεκινήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συλλογικά υπήρξε η ελπίδα ότι θα υπάρχει προσπάθεια από πλειάδα ανθρώπων ικανών με γνώση θέληση και ικανότητα για να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας.

Δυστυχώς η πραγματικότητα, και το όραμα της δημοτικής αρχής μας περιορίστηκε σε μία κλειστή ομάδα που αποφάσιζαν και εκτελούσαν ότι θεωρούσαν ΜΟΝΟ αυτοί σωστό για τους πολίτες αυτής της Πόλης.

Όλοι θυμόμαστε ότι η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα αξιοποιήσει ΝΕΟΥΣ ανθρώπους που θα αποτελέσουν  το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντίθετα, έμειναν στο περιθώριο ανεκμετάλλευτοι και δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να προσφέρουν. Γιατί μάλλον πως τα νιάτα αντί να αποτελούν ελπίδα για ορισμένους… ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Όταν ανέλαβα ως πρόεδρος την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων ξεκινήσαμε παρά την οικονομική κρίση τον εξορθολογισμό των σχολείων ώστε να καταφέρουμε το ακατόρθωτο, πλεόνασμα στα ταμείο μας που ταυτόχρονα σήμαινε καμία συμμετοχή των γονέων για την μάθηση των παιδιών τους. Δώσαμε νόημα στη ΔΩΡΕΑΝ παιδεία. Καταφέραμε την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Δ.Σ το ΗΘΟΣ, τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ την αξιοποίηση ΝΕΩΝ ανθρώπων ώστε με μεράκι και κέφι για δουλειά να φέρουμε το νομικό πρόσωπο του δήμου Χανίων πρώτο στην Ελλάδα. Και αυτά τα πράγματα ζητούσα από τη δημοτική μας ομάδα αλλά…

Στα 12 χρόνια πορείας μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τσικαλαριών, είε ως πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ (βλέπε Δ.Ο.Π.Π.Α Σούδας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίων),  έχω μάθει να δρω και να συμπεριφέρομαι με ανιδιοτέλεια για το συμφέρον της περιοχής και των δημοτών μας.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους που δεν γίνεται να αναφέρω στην επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Χανιά ο δήμος μας αλλάζει” και παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός  σύμβουλος με γνώμονα της προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών μας. Στο κάτω κάτω είναι υποχρέωση μου, ως εκλεγμένος να συνεχίσω τον αγώνα μου για ένα καλύτερο δήμο Χανίων.

 

Με εκτίμηση Ο δημοτικός Σύμβουλος

Μιχάλης Κοτζαμιχάλης

 

4 thoughts on “Παραίτηση ΒΟΜΒΑ Κοτζαμιχάλη από τη δημοτική παράταξη Σκουλάκη

  1. Ενα έχω να πω για τον κ.Κοτζαμιχάλη. Ο αστυνομικός που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και τελικά κατέληξε δημοτικός σύμβουλος που γνώριζε τα πάντα για τα πάντα όπως πχ. πως λειτουργούν τα σχολεία (και για αυτό διορίστηκε και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.)
    Μ.Λουράκης

  2. Μπράβο στον κ. Κοτζαμιχάλη. Συμφωνώ μαζί του ότι ο Δήμος είναι για όλους τους κατοίκους του Δήμου Χανίων και όχι για Λίγους και Εκλεκτούς.
    Μπράβο στον κ. Κοτζαμιχάλη για την ευαισθησία και την ευθιξία του στα προβλήματα των Πολιτών. Καιρός είναι ο Δήμος να αρχίσει να ασχολείται με έργα Υποδομής και όχι μόνο Βιτρίνας…..
    Eνα μόνο παράδειγμα στα πολλά, που αφορά το Ακρωτήρι: ο Δήμος Χανίων κατασκεύασε – μη ιεραρχώντας τις ανάγκες της περιοχής και ποιός ξέρει για ποιούς λόγους – ένα υψηλού κόστους πάρκο (όχι παιδική χαρά) στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, όταν λίγα μέτρα παραπάνω υπάρχει ο Αγροτικός Δρόμος Αργουλιδέ-Καθιανών που είναι χωματόδρομος (κατσικόδρομος) και τον χειμώνα, λόγω των βροχοπτώσεων, ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ . Οταν επικοινώνησα με τον Δήμο για να ρωτήσω εάν προτίθεται να τον ασφαλτοστρώσει η απάντηση που πήρα ήταν σαφής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. Χρήματα υπάρχουν προφανώς μόνο για πάρκα……. Γιατί?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook