Παρέμβαση Βολουδάκη για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών

παρέμβαση-βολουδάκη-για-το-εκλογικό-σ-10195

voloudakisEgovΤην απόλυτη συμφωνία του με τις προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβουλών που έχουν διαρρεύσει από χθες, εξέφρασε, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης:

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών που σχεδιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα σωστή.

επισημαίνει, εξηγώντας ότι:

«Η βασική διαφορά με ότι ισχύει σήμερα είναι ότι προβλέπονται δυο ψηφοδέλτια: ένα με τους υποψηφίους δημάρχους και ένα με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Στην ουσία δηλαδή, αν η πρόταση περάσει, καταργούνται οι δημοτικοί συνδυασμοί. Αυτό επιτρέπει την ανάδειξη καταξιωμένων προσωπικοτήτων, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ενδεχομένως ανήκουν.

Η έμφαση φεύγει από κόμματα, συνδυασμούς και κάθε είδους συστήματα, και πηγαίνει στα πρόσωπα».

Μάλιστα, ο κ. Βολουδάκης, προχωρά ακόμα παραπέρα, προτείνοντας, ένα αντίστοιχο σύστημα να εφαρμοσθεί -εν μέρει- και στις βουλευτικές εκλογές.

Η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος προυποθέτει την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook